Fudbalski trener Karlo Anćeloti odbio je ponudu da preuzme fudbalsku reprezentaciju Italije, preneli su danas italijanski mediji.

Kako su preneli Gazeta delo Sport i Korijere delo Sport, Anćeloti je prošlog ponedeljka bio u Rimu, gde je razgovarao čelnicima Fudbalskog saveza Italije i odbio ponudu. Glavni kandidat za selektora „azura“ je Roberto Mančini.

Anćeloti je u septembru dobio otkaz u Bajernu iz Minhena, a mediji navode da je 58-godišnji trener odbio ponudu italijanskog saveza pošto veruje da će dobiti posao u jednom evropskom klubu.

Povezana vest:  Ronaldo: Remi je napravedniji rezultat

Italija je bez selektora još od novembra kada je otpušten Đanpjero Ventura, pošto nije uspeo da odvede ekipu na Svetsko prvenstvo u Rusiji ovog leta.

U dve prijateljske utakmice, protiv Argentine i Engleske u martu, ekipu je predvodio Luiđi Di Bjađo.

Anćeloti je jedan od najuspešnijih trenera, osvojio je Ligu šampiona sa Milanom i Real Madridom, a šampionske titule sa Čelsijem, Milanom, Pari Sen Žermenom i Bajernom iz Minhena.

Povezana vest:  Anćeloti: Jedva čekam da čujem "You'll Never Walk Alon"

Britanski mediji preneli su da je Anćeloti glavni kandidat za novog trenera Arsenala, pošto će Arsen Venger na kraju sezone posle 22 godine napustiti taj londonski klub.