Srpski fudbalski trener Dragan Stojković Piksi otkrio je da ga je svojevremeno Arsen Venger zvao da mu se pridruži iz Nagoje u Arsenalu, ali da nije mogao da napusti Japan iz porodičnih razloga.

Stojkovića, sadašnjeg trenera kineskog Gvanžu RF, i Vengera vezuje dugogodišnje prijateljstvo još iz Nagoje, gde je Francuz bio trener srpskom asu, pre nego što je stigao u Arsenal 1996. godine.

Povezana vest:  Bajern neće trošiti mnogo na pojačanja

„Zvao me je da dođem u Arsenal kada ga je preuzeo. Razmišljao sam šta da radim, bila je to životna prilika, ali sam je odbio iz dva razloga. Deca su mi išla u školu u Japanu i bila su zadovoljna, a ja sam se osećao ugodno u toj zemlji jer sam bio prva zvezda lige. Da deci nije počela škola u Japanu sigurno bih otišao u Arsenal“, rekao je Stojković za britanski sajt Gol.

Povezana vest:  Šalke slavio u Menhengladbahu

Kako priča Stojković, upravo zbog Vengera je odlučio da započne trenersku karijeru.

„Zbog svega što sam naučio od Vengera odlučio sam da postanem trener. Pored njega shvatio sam da je fudbal jednostavan, a to je verovatno najteže. Bio mi je inspiracija“, kaže bivši jugoslovenski reprezentativac i vezista niškog Radničkog, Crvene zvezde, Marselja i Verone.

Povezana vest:  Ekip: Drogba naredne nedelje u Čelsiju

Stojković je savetovao Vengera, nakon objave da odlazi iz Arsenala posle 22 godine, odmori i putuje svetom, ali je i uveren da nije završio karijeru.