Sportski direktor Partizana Ivica Iliev najavio je danas brojne promene u timu za narednu sezonu i rekao da očekuje da će do početka priprema u klub doći nekoliko novih fudbalera.

-Samo što smo završili sezonu, krenuli smo u ofanzivu pravljenja tima za narednu godinu. Dovodjenjem Nemanje Nikolića krenuli smo od onoga što mislim da nam je bilo najpotrebnije u ovoj sezoni, a to su realizatorske sposobnosti, igrač koji može da nam donese mnogo golova – rekao je Iliev na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je danas predstavio novo pojačanje, dosadašnjeg fudbalera Spartaka Nemanju Nikolića, koji je potpisao trogodišnji ugovor.

-Svesni smo da moramo da rekonstruišemo tim iz ovog ili onog razloga. Nekoliko fudbalera ima dozvolu da ode uz adekvatna obeštećenja. Pojedini su možda došli do maksimuma, a neki su mnogo vremena sa nama. Ne želim da pričam ništa do realizacije potencijalnih transfera. Sigurno će biti odlazaka, biće mnogo izmena za narednu sezonu – naveo je Iliev.

Povezana vest:  Božović: Ovde se ne bi snašao ni najbolji sudija iz Evrope

On je rekao da će igrači 9. i 10. juna biti podvrgnuti pregledima, a da je 11. juna prozivka za početak priprema za narednu sezonu.

-Po završetku sezone smo krenuli da pravimo tim za narednu i verujem da ćemo do početka priprema dovesti nekoliko igrača. Povodom odlazaka, nisam siguran da ćemo tako brzo uspeti da realizujemo transfere, pošto kreće Svetsko prvenstvo i većina transfera u Evropi će se obaviti po završetku Munijala – dodao je Iliev.

Govoreći o 25-godišnjem Nikoliću, Iliev je rekao da je želeo da ga dovede u januarskom prelaznom roku, ali da iz nekoliko razloga transfer nije realizovan.

-Dočekali smo da ga dovedemo u letnjem i da pojačamo našu ofanzivnu liniju. Nemanja je bio u idealnom timu za prošlu sezonu i jedan je od samo trojice koji nisu iz Partizana i Zvezde. Odigrao je sezonu na vrhunskom nivou i verujem da ćemo sa njim dobiti ono što je potrebno – naveo je Iliev.

Povezana vest:  Stjepanović drugi na Svetskom kupu u Moskvi

Nikolić je karijeru počeo u Grblju, a zatim je igrao za Rostov i Aktobe, da bi prošle sezone potpisao za Spartak, sa kojim je izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa, uglavnom i nakon što je Partizan odbranio trofej u Kupu Srbije.

-Zahvalan sam porodici i svima u Spartaku sa kojim sam imao fenomenalnu sezonu i uz pomoć Partizana izborili smo kvalifikacije. Poštujem Spartak ali u fudbalu idete dalje, napravio sam veliki korak, presrećan sam što dolazim u veliki klub, nadam se da ću opravdati očekivanja ljudi koji su i pre šest meseci insistirali da dodjem. Želim da se što pre prilagodim, a u tome će mi pomoći i Djordje Ivanović, sa kojim sam igrao u Spartaku – rekao je on.

On je dodao da mu najviše odgovara da igra napadača, ali i da može da popuni poziciju iza napadača.

Nikolić je naveo da igranje za veliki klub nosi pritisak, ali da se nada da će uz pomoć saigrača prevazići barijeru dolaska iz manjeg u veliki klub, kao i da se jednoga dana nada pozivu u reprezentaciju. Naveo je da nije postavio prevelike ciljeve, već da se nada da će se rezultati pokazati ako bude pružao maksimum i posvećenost.

Povezana vest:  Ivić: Nije bilo lako igrati protiv Partizana

-Posle toga ću moći da razmišljam o daljim ciljevima. Želim da osvojimo duplu krunu – dodao je on.

Upitan protiv koga bi najviše želeo da postigne gol, Nikolić je odgovorio: „Crvene zvezde“. Govoreći o svojoj karijeri, Nikolić je rekao da je stekao iskustvo trenirajući sa brojnim stranim igračima, ali da je u inostranstvu „doživeo fudbalski mrak“.

-Mislio sam da će mi se obiti o glavu… Ali kada sam video koliko ima povratnika koji podignu karijere… Mislim da mogu doprineti Partizanu, ali i sebi, da podignem karijeru na viši nivo – naveo je Nikolić.