Kapiten fudbalske reprezentacije Indije Sunil Četri zamolio je danas navijače da podrže tu ekipu, pošto je samo 2.569 ljudi gledalo utakmicu protiv Tajvana.

„Molim vas dođite i podržite nas, ohrabrite nas, gledajte nas, vređajte nas, kritikujete nas. Potrebni ste indijskom fudbalu“, naveo je Četri na Tviteru, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Indija je u petak pobedila Tajvan sa 5:0 u prvoj utakmici Međunarodnog kupa, na kome učestvuju još Novi Zeland i Kenija. Utakmicu je gledalo 2.569 navijača.

Povezana vest:  Liverpul pobedio Kristal Palas golom iz penala u 96. minutu

„Svi vi koji ste izgubili nadu, ili nemate nadu u indijski fudbal, tražimo od vas da dođete na stadion i gledate nas. Nije zabavno kritikovati i vređati na internetu. Dođite na stadion, vičite na nas, vrištite“, rekao je Četri, koji je postigao tri gola protiv Tajvana.

On je imao poruku i za fudbalske navijače iz Indije koji podržavaju evropske klubove.

Povezana vest:  Fabregas: Rado bih se vratio u Arsenal

„Ponekad mislite da nivo nije isti, pa zašto da gubite vreme? Slažem se da nije isti nivo, čak ni blizu, ali uz našu želju i odlučnost, daćemo sve od sebe da ne zažalite što ste došli“, dodao je Četri.

Najpopularniji sport u Indiji je kriket, a prema istraživanju, u zemlji sa 1,3 milijarde stanovnika, 41 odsto prati fudbal. ;

Četrija je podržao kapiten kriket reprezentacije Virat Koli, koji je rekao da ako želi da je nazivaju sportskom nacijom, Indija mora da prihvati i podržava jednako sve sportove.

Povezana vest:  Smenjen trener Rada Vignjević

Indija će u ponedeljak igrati protiv Kenije u Mumbaju, a to će biti 100. utakmica Četrija za reprezentaciju. On je postigao 59 golova.

Indija je 2015. godine zauzimala 166. mesto na svetskoj rang-listi, a u poslednje tri godine je napredovala i nalazi se na 97. poziciji, što je njen najbolji plasman.