raul_gonzales_11Raul zadovoljan prelaskom u Šalke

 

Novi fudbaler Šalkea Raul Gonzales je danas izjavio da je napravio dobar potez kada je posle 16 godina u Real Madridu promenio klub i otišao u Bundes ligu.

-Doneo sam vrlo dobru odluku kada sam prešao u fudbalski klub Šalke, gde ću završiti karijeru. Mogao sam da ostanem u Realu, imao sam podršku novog trenera Žozea Morinja, u tom klubu sam proveo 16

godina – skoro celu karijeru – rekao je Raul, a preneo list Bild.

Povezana vest:  Aldermaston imao niz od 40 poraza

Raul je 28. jula ove godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Šalkeom i tako posle 16 godina napustio klub sa Santjago Bernabeua.

-Ali, moja porodica i ja smo želeli nešto novo i da nisam otišao (iz Reala) ove godine, nikada ne bih otišao – dodao je Raul.

Bivši kapiten Reala smatra da može da pomogne Šalkeu u osvajanju titule u Bundes ligi.

Povezana vest:  Juventus želi da dovede Jovetića na leto

-Maštamo o osvajanju prvenstva. Sa našim trenerom (Feliksom Magatom) je sve moguće. Osvajao je titule sa Bajernom i Volfsburgom – rekao je on.

-Prvo što su mi rekli kada sam stigao u klub je da apsolutno moramo da pobedimo Borusiju iz Dortmunda, ali i da će svi biti srećni ako se to ne dogodi, a osvojimo šampionat – dodao je Raul.

Prvu utakmicu u Bundes ligi Raul će odigrati sledeće subote protiv Hamburga, u prvom kolu.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Vojvodina slavila u Torinu, na korak od plej-ofa za LE

Raul je jedan od najboljih fudbalera u istoriji Real Madrida. Odigrao je najviše utakmica za klub – 741 i najbolji je strelac „kraljevskog“ kluba sa 323 pogotka. Sa Realom je osvojio šest šampionskih titula, četiri Superkupa Španije, a tri puta je trijumfovao u Ligi šampiona.

Klupsko prvenstvo sveta osvajao je dva puta, a jednom je osvojio Superkup Evrope.