Didie_ Drogba _Chelsea_West_hamENGLESKA LIGA

 

Čelsi ubedljiv, Žigić i Kolarov debitovali u ligi

 

Fudbaleri Čelsija uspešno su počeli put ka odbrani titule prvaka Engleske, pošto su večeras u Londonu deklasirali Vest Bromvič Albion sa 6:0 u prvom kolu Premijer lige.

Het-trik za „plavce“ postigao je Didije Drogba, dva gola bila su delo Florana Malude, a u listu strelaca upisao se i Frenk Lampard.

Pobeda Čelsija bila je najubedljiva u uvodnim mečevima Premijer lige, mada su efikasni bili i povratnik u elitni rang takmičenja Blekpul, kao i Aston Vila, koja je pre samo pet dana ostala bez dugogodišnjeg trenera Martina O’Nila.

Povezana vest:  Galas: Nadam se povratku reprezentaciju

Blekpul je na strani savladao Vigan sa 4:0 i ostvario prvu pobedu u Premijer ligi posle 1971. godine. Aston Vila je savladala Vest Hem sa 3:0 uz pogodak engleskog reprezentativca Džejmsa Milnera koga je publika izviždala zbog verovatnog prelaska u Mančester Siti.

„Građani“ iz Mančestera su sezonu, uprkos 100 miliona funti izdvojenih na pojačanja u prelaznom roku, sezonu počeli igravši u Londonu bez golova sa Totenhemom koji ih je prošle sezone pretekao u borbi za mestom u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Zvanično odložena utakmica Zvezde i Voždovca

Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov debitovao je za Siti u Premijer ligi, a Nikola Žigić za Birmingem Siti koji je nadoknadio zaostatak od 0:2 i meč sa Sanderlendom u gostima okončao rezultatom 2:2.

Birmingemu je pomoglo i isključenje Luka Katermola u 42. minutu.

Vulverhempton je kod kuće savladao Stouk Siti sa 2:1 na meču koji je reprezentativac Srbije Nenad Milijaš gledao sa klupe domaće ekipe.

Povezana vest:  Venger produžio ugovor sa Arsenalom do 2014.

Derbi prvog kola engleskog prvenstva sutra od 17 sati igraju Liverpul i Arsenal, dok će vicešampion Mančester junajted u ponedeljak biti domaćin Njukaslu.