lopta_u_kosuEP KADETKINJE

Francuskinje bolje od reprezentacije Srbije

 

Ženska kadetska reprezentacija porazom je završila prvu rundu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Grčkoj. Naše devojke su veoma loše odigrale drugo poluvreme, posebno poslednji period utakmice protiv Francuske, kada su ubacile samo 2 peona i poraz nikako nisu mogle da izbegnu.
Sve do polovine poslednjeg perioda igralo se po taktovima koji su diktirale izabranice Zorana Kovačića. Već u desetom minutu vodili smo 17:7, kraj prvog perioda dočekali sa 12 poena prednosti (19:7). Vreme je teklo, a naš suficit je rasao, u 17. minutu popeo se i na 20 poena (35:15).
Međutim, Francuskinje se nisu predavale. U nastavku su pojačale ritam, malo po malo topile prednost našeg tima i u 34. Minutu došle do izjednačenja (46:46). Uskoro su sasvim prelomile meč, maksimalno su iskoristile sumšenost u napadu našeg tima i upisale pobedu.
Zoran Kovačić, selektor naših kadetkinja posle utakmice je rekao:

Povezana vest:  Cedevita slavila u Skoplju

-Zaista ne znam šta se to desilo u finišu. Neki neobjašnjiv strah od pobede nam se uvukao u kosti. Postigli smo samo 11 poena. Dešavalo se da šutiramo sa deset metara, kao posledica neorganizovane igre u napadu.
Francuska – Srbija 50:46 (7:19, 13:16, 19:9, 11:2)
Francuska: Pfister, Badian 12, Turčinović 2, Epupa 25, Paget, Morateur, Ture 2, Ajaji 4, Gaje, Koundouno 2, Djaldi Tabdi, Sisoko 3.
Srbija: Topuzović 5 (7 sk), Crvendakić, Vidaković 7 (4 as), Nović, Stanačev 8, Vučković 6 (6 sk), Janković, Čorto 2, Mandić 3, Bošković 2 (5 sk).

Povezana vest:  Maljković: Sanjamo Igre u Riju