sep_blaterFIFA pokrenula istragu protiv Severne Koreje

 

Predsednik FIFA Sep Blater potvrdio je da je Svetska fudbalska federacija pokrenula istragu o događajima u Severnoj Koreji posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Postoji osnovana sumnja da su pojedini igrači nakon povratka u zemlju „tretirani na nedostojan način“. Ono što je sigurno je da je formiran komitet od 600 nekadašnjih sportista i uglednika tamošnjeg društva koji su „izneli kritike na račun igrača i selektora“.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Karlos Dunga: Roben je vanserijski igrač

Državna novinska agencija saopštila je da je posle višečasovnih razgovora komitet odlučio da selektor Kim Jong Hum snosi posledice, isključen je iz Radničke partije, ali je radio stanica Slobodna Azija prenela vest da su „četvorica fudbalera mučena“.

FIFA je rešena da do kraja proveri slučaj, pa će sačekati izveštaj korejskog saveza.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Italija i Paragvaj podelili bodove

-Poslali smo pismo tamošnjem savezu, tražili obaveštenje o tome kako ide izbor novog predsednika ali i pitali da li su tvrdnje medija o navodnim kaznama za igrače tačne – rekao je Blater i dodao:

-To je naš prvi korak, čekamo odgovor.

Selekcija Severne Koreje plasirala se prvi put posle 44 godine na završnicu Svetskog prvenstva ali su igrači koje je vodio Kim Jong Hum nakon tri poraza završili takmičenje u prvoj fazi.

Povezana vest:  Pogba: Hoću da budem kao Pirlo