sasa_ilic_vs_indjijaJELEN SUPELIGA SRBIJE

 

Partizan pobedom počeo odbranu titule šampiona

 

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Beogradu debitanta u Super ligi Inđiju sa 2:1 i uspešno počeli novu sezonu u srpskom prvenstvu u kome će pokušati da osvoje četvrtu uzastopnu titulu šampiona.

Prvi gol za Partizan postigao je već u drugom minutu Brazilac Kleo, koji je glavom iskoristio centaršut Ivana Stevanovića sa desne strane.

Inđiji je završni udarac naneo reprezentativac Radosav Petrović pogotkom u 80. minutu susreta. Zoran Ljubinković je u drugom minutu sudijske nadoknade postigao utešni gol za goste.

Crno-beli su imali potpuno kontrolu u igri i posle gola Klea u prvom poluvremenu mogli da postignu još koji pogodak.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Tejgo doneo bodove Partizanu, slavlje Vojvodine u Jagodini

Ivica Iliev je propustio tri šanse, jednom je pogodio stativu, priliku je imao i Vojislav Stanković, a možda i najbolju nije iskoristio Nemanja Tomić, koji je u 20. minutu sa nekoliko metara prebacio gol Inđije.

kleo_vs_indjijaJedinu šansu u prvom poluvremenu Inđija je imala u 37. minutu, kada je kapiten Zoran Janković pokušao da iz slobodnog udarca iznenadi golmana Partizana Radišu Ilića, koji je, ipak, uspeo da loptu sprovede u korner.

Inicijativa Partizana nastavila se i u drugom poluvremenu, ali je odlični golman Inđije Dragoslav Poleksić u 48. i 66. minutu odbranio opasne pokušaje Aleksandra Davidova, a u 54. i Milana Smiljanića. Kasnije je zaustavio i Kleov šut glavom.

Povezana vest:  KPMG: Nejmar najvredniji fudbaler sveta, Mbape drugi

Janković je u 60. minutu potvrdio da je opasan iz prekida, pošto je iz slobodnog udarca dosta iskosa pogodio prečku.

Pobednik je odlučen u 80. minutu kada je posle brze kontre Saša Ilić proigrao Petrovića, koji se fintom oslobodio čuvara i proturio loptu ispod Poleksića za vođstvo Partizana od 2:0.

Ljubinković je u drugom minutu sudijske nadoknade samo ublažio poraz Inđije, pošto je njegov centaršut sa leve strane prevario sve u kaznenom prostoru crno-belih i završio iza leđa Radiše Ilića.

Povezana vest:  Sampdorija raskida ugovor sa problematičnim Kasanom

kleo_slavlje_vs_indjijaPartizan je tako odmah izbio na lidersku poziciju na tabeli Super lige, pošto je pobedu u dosadašnjim mečevima prvog kola ostvario još samo OFK Beograd, koji je savladao Metalac sa 1:0.

Crvena zvezda je razočarala u Smederevu i sa istoimenom ekipom igrala 0:0, dok su utakmice između Borca i Javora u Čačku i Spartaka i BSK-a u Subotici završene rezultatom 1:1.

Vojvodina će sutra biti domaćin Jagodini, Rad i Čukarički će igrati mali beogradski derbi, dok će Hajduk u Kuli dočekati Slobodu.

PHOTO: ataimages.rs