Safet Susic

SP BRAZIL 2014

Sušić: Zadovoljan sam žrebom, moglo je gore 

Selektor fudbalske repezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić rekao je da je zadovoljan žrebom za svetsko prvenstvo, prema kojem je ta selekcija svrstana u F grupu sa Argentinom, Nigerijom i Iranom.
-Ne mogu da budem nezadovoljan ishodom žreba. Mogli smo i mnogo gore da prođemo, možda je moglo da bude i malo bolje, ali sam zadovoljan – izjavio je Sušić za agenciju Fena.
Sušić je ocenio da će BiH voditi borbu za drugo mesto u grupi sa Nigerijom.
-Sigurno ćemo mi voditi borbu za drugo mesto sa Nigerijom, mada ne treba potceniti ni Iran. Argentina je apsolutni favorit grupe i nama je najvažnije da od njih ne izgubimo nekom velikom razlikom – istakao je Sušić, navodeći da bi učesnika osmine finala mogla da odlučuje i gol-razlika. 
-Argentina je jedna od najboljih reprezentacija sveta, koju će predvoditi Mesi. Sigurno je da će imati mnogo više navijača od nas i teško je očekvati da možemo da pobedimo. Sigurno je, međutim, da se nećemo predati, jer se iznenađenja dešavaju uglavnom u tim prvim utakmicama – kazao je Sušić.
On veruje da je za BiH ipak ključna utakmica sa Nigerijom.
-To će biti ključna utakmica u kojoj bi nam možda i bod, uz pobedu protiv Irana, mogao biti dovoljan za osminu finala – zaključio je Sušić.
Prvenstvo sveta u Brazilu biće održano sledeće godine od 12. juna do 13. jula.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Petrović: Jagodina je opasna, ali pobedićemo