finale trrofej spanija
SP BRAZIL 2014, REAKCIJE SELEKTORA
Lev: Vrućina i vlažnost najveći problem, Del Boske: Biće teško…

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je danas da će njegovim igračima najveći izazov biti da se prilagode na vrućinu i vlažnost na Svetskom prvenstvu u Brazilu.  Nemačka će na Mundijalu igrati u grupi G sa Portugalom, Ganom i SAD.
-Najveći izazov će nam biti da se prilagodimo na vrućinu I vlažnost. Igraćemo sa starim prijateljima, sa Ganom smo igrali na SP 2010. godine, sa Portugalom na Evropskom prvenstvu 2012., a sa Selektorom SAD Jirgenom Klinsmanom smo sinoć večerali – rekao je Lev. 
Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da je njegova ekipa dobila teške protivnike u grupnoj fazi predstojećeg Svetskog prvenstva u Brazilu. 
-Nije lak žreb. U stvari, biće prilično komplikovano. I grupa u kojoj su Italija, Urugvaj i Engleska je teška, ali i naša se može nazvati teškom – rekao je Del Boske, prenose španski mediji. 
Aktuelni šampion sveta će na predstojećem Mundijalu u Brazilu igrati u Grupi B zajedno sa Holandijom, Čileom i Australijom. 
-Rekao sam nekim bliskim prijateljima danas da ćemo dobiti Holandiju u prvoj utakmici, tako je i ispalo. Holandija je promenila način igre, ali i dalje ima Rafaela Van der Varta, Arjena Robena, Robina van Persija… Čile je nezgodan protivnik, dok je selekcija Australije najveća nepoznanica – kazao je Del Boske. 

Kapelo: Nismo dobili lake protivnike
Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Fabio Kapelo rekao je danas da ne misli da je njegov tim izvukao lake protivnike na žrebu za grupnu fazu Svetskog prvenstva. Rusija će na Mundijalu igrati u grupi H sa Belgijom, Alžirom i Južnom Korejom. 
-Moram da priznam da su neke grupe jače od drugih. Ali, ne slažem se da smo dobili lake protivnike. Belgija ima veoma jak tim, možda čak i najjači u Evropi. Nedavno smo igrali sa Korejom u Dubaiju i oni ne izgledaju loše. O Alžiru neznam mnogo – rekao je Kapelo ruskim medijima. 
Selektor Alžira Vahid Halihodžić rekao je da su Rusija i Belgija favoriti u grupi H, ali da će njegov tim pokušati da ih iznenadi i prođe dalje. 
-Mislim da smo mogli da dobijemo i težu grupu. Rusija i Belgija su favoriti. Ali, moj tim će pokušati da ih iznenadi i prođe dalje – rekao je Halihodžić. 

Povezana vest:  Maradona odustao od tužbe protiv bivše devojke

Klinsman: Imao sam osećaj da ćemo da izvučemo Nemačku
Selektor fudbalske reprezentacije SAD Jirgen Klinsman rekao je danas da je imao osećaj da će za protivnika u grupi na Svetskom prvenstvu njegova selekcija izvući Nemačku. 
-Imao sam osećaj u stomaku da ćemo dobiti Nemačku. Očigledno da je naša grupa jedna od najtežih. Tu je Portugal sa Kristijanom Ronaldom, a zatim i Gana… Ali Svetsko prvenstvo je izazov i nadam se da ćemo biti iznenađenje – rekao je Klinsman, nekadašnji nemački reprezentativac. 
Nemačka je pobedila SAD u četvrtfinalu 2002. godine na šampionatu u Južnoj Koreji i Japanu, a sadašnji selektor Nemačke Joahim Lev nekada je bio pomoćnik Klinsmanu. 
-Biće tu uključeno mnogo emocija. To je normalno, ja sam Nemac. To će biti poseban trenutak – dodao je selektor SAD. 
Hodžson: Moje igrače očekuje težak zadatak
Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je danas, posle žreba za grupnu fazu Svetskog prvenstva u Brazilu, da njegove igrače očekuje težak zadatak. Engleska će na Mundijalu igrati u grupi D sa Urugvajom, Italijom i Kosta Rikom. 
-Moje igrače očekuje težak zadatak. Urugvaj i Italija imaju odlične reprezentacije. Ali, ja se i dalje pozitivno osećam – rekao je Hodžson britanskim medijima. 
Hodžson je selektor Engleske od 2012. godine.