UEFA_Liga_Sampiona copyPLEJOF ZA LIGU ŠAMPIONA

Zenit, Jang Bojsi, Žilina i Rozenburg slavili, na redu Partizan

 

Počelo je odbrojavanje za Ligu šampiona! Odigrano je prvih pet mečeva plej ova Lige šampiona a pobede su ostvarili Zenit IZ Sankt Petezburga, Rozenborg, Žilina i Jang Bojsi. Nerešeno su igrali, u Kijevu Dinamo i Ajaks.

Fudbaleri Zenita pobedili su večeras u Sankt Peterburgu Okser sa 1:0, u prvoj utakmici plejofa za plasman u Ligu šampiona. Jedini gol na utakmici postigao je Aleksandar Keržakov u trećem minutu.

Zenit je bio bolji u prvom poluvremenu, ali domaći fudbaleri nisu uspeli da iskoriste brojne šanse. U 30. minutu pokušao je Roman Širokov, posle centaršuta Aleksandera Anjukova, ali šutirao je preko gola. Pokušao je, zatim, Dani, ali je bio neprecizan iz voleja.

Povezana vest:  Potpredsednik Barselone: Sanjajte, ali Nejmar ostaje kod nas

Fudbaleri Oksera nisu uspevali ozbiljnije da ugroze gol protivnika, prvu priliku imali su u 40. minutu kada je šut oprobao Entoni Letale, ali je golman Zenita Vjačeslav Malafejev na vreme istrčao i uhvatio loptu. Posle dva minuta Okser je mogao da izjednači, ali je Denis Olijeh posle dobrog udarca sa ivice šesnaesterca pogodio prečku.  Zenit je i u drugom poluvremenu bio bolji, napadao je preko Danija i Keržakova, ali nije uspeo da uveća prednost i mirnije dočeka revanš.

Francuski tim je u drugom poluvremenu najbolju priliku za izjednačenje imao u 57. minutu, kada je Ireneuš Jelen lob udarcem prebacio loptu preko gola. U nastavku meča fudbaleri Oksera nisu stvorili nijednu ozbiljnu šansu.

Povezana vest:  Adrijano propušta početak takmičenja u Seriji A

Ekipa kijevswkog Dinama igrala je solidno a iako su gubili sa 1:0 igrali su staloženo što im je donelo nerešen rezultat pred revanš meč. Za Ajaks je svih 90 minuta igrao reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani koji je bio solidan po desnoj liniji terena.

Ekipa Jang Bojsa iznenadila je Totenhem i pobedila sa 3:2. Iako su vodili sa 3:0 pred kraj prvog poluvremena Basong je smanjio rezultat na 3:1 a u drugom poluvremenu viđen je samo jedan gol koji je upisao Pavličenko u 83. minutu igre. Žilina je ponovo bila ubedljiva a ovoga puta u gostima je pobedila Spartu iz Praga.

Povezana vest:  Blan produžio ugovor sa PSŽ-om do 2018.

Sutra je na programu još pet utakmica a najvažnija, barem u Srbiji, biće duel Partizana i belgijskog Andrlehta. Utakmica počinje u 20.45 na stadionu Partizana.

 

Rezultati:

Zenit – Okser 1:0 (1:0)

Keržakov 3

Rozenborg – Kopenhagen 2:1 (1:0)

Iversen 23, Henriksen 57 – Gronkjaer 84

Sparta Prag – Žilina 0:2 (0:0)

Ceesay 51, Oravec 73

Jang Bojs – Totenhem 3:2 (3:1)

Lulić 4, Bienvenu 13, Hochstrasser 29 – Bassong 42, Pavlychenko 83

Dinamo Kijev – Ajaks 1:1 (0:0)

Gusev 66 – Vertonghen 57

 

Sreda, 18. avgust:

20.45: Salcburg – Hapoel Tel Aviv

20.45: Bazel – Šerif

20.45: Partizan – Anderleht

20.45: Braga – Sevilja

20.45: Verder – Sampdorija