diego_forlan_cetvrtfinaleDiego Forlan: Protiv Intera možemo do prvog trofeja u sezoni
Milanski Inter (pobednik Lige šampiona) i madridski Atletiko (osvajač Lige Evrope) odigraće u Monte Karlu 27. avgusta utakmicu UEFA-inog Superkupa.
Diego Forlan, napadač španskog kluba i urugvajski reprezentativac koji je s pet postignutih golova obeležio Svetsko prvenstvo u JAR-u, u najavi te utakmice pršti od optimizma. Uveren je sjajni strelac da španska ekipa može da „uzme meru“ klubu koji je u prošloj sezoni, pod vođstvom Žoze Mourinja, dominirao elitnim fudbalskim klupskim takmičenjem, a usput i osvojio Italijanski kup i tamošnje prvenstvo.
-Inter je sjajno organizovan klub, tim je vrhunski i vrlo jak. Čine ga brojne svetske klase – rekao je Urugvajac.
Ipak, ne pada mu na pamet da unapred upiše poraz: -Naporno treniramo i uveren sam da možemo da ih savladamo. Želimo prvi trofej u sezoni.
Forlan već sezonama igra na visokom nivou, a i blistave partije iz Južne Afrike potvrdile su njegov kvalitet. Ne čudi zato zainteresovanost evropskih velikana za njegov angažman. Ali, od svega neće biti ništa.
-Ostajem u Atletiku. Mnogo se pričalo o mom odlasku, ali nijedna ponuda nije pristigla. Imam još tri godine ugovora s Atletikom u kome mi je zaista lepo. To što mediji bruje o mom odlasku samo su spekulacije, nikuda ne idem – zaključio je.
Povezana vest:  Zvezda čeka Spartak pred borbu za proleće u Evropi