publika_1PLEJ OF LIGA ŠAMPIONA
Anderleht odoleo Partizanu
Fudbaleri Partizana i Anderlehta igrali su večeras u Beogradu nerešeno 2:2 u prvom meču poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u kojoj je srpski tim poslednji put igrao u sezoni 2003/2004.
Prvi gol za Partizan postigao je Kleo u 57. minutu, a za drugi je zaslužan odbrambeni fudbaler Anderlehta Jan Lecjaks, koji je u 64. minutu zatresao sopstvenu mrežu. Strelci za Anderleht bili su Gijom Žile u 53. i Roland Juhaš u 66. minutu.
Revanš će se igrati sledećeg utorka u Briselu.
Anderleht će tada biti još veći favorit nego pre prvog meča, pošto je uspeo da se neporažen vrati iz prvog duela u kome rezultat od 2:2 verovatno i najbolje oslikava realno stanje na terenu, s obzirom da su rivali bili skoro sasvim izjednačeni.
Meč je počeo inicijativom Partizana, ali je ona brzo nestala, pa je gotovo celo prvo poluvreme proteklo u odmeravanju snaga, bez šansi.
kleoKleo je u petom minutu zamalo zakasnio na centaršut Ivice Ilieva sa leve strane, u 14. je Aleksandar Lazevski uspeo da izblokira šut zaboravljenog Lesjaksa posle kornera, dok je Romeo Lukaku u 23. sa 18 metara gađao visoko preko gola crno-belih.
Drugo poluvreme bilo je mnogo uzbudljivije, umnogome i zato što je popustila koncentracija u odbrani oba tima.
Prvi gol postignut je iz prve prave šanse. Lecjak je centrirao sa leve strane, a Žile se ubacio iz drugog plana i pored Lazevskog sa pet metara glavom smestio loptu u mrežu golmana Partizana Radiše Ilića.
Partizan je na vreme uspeo da se vrati u meč, pošto je Saša Ilić u 57. minutu odličnim pasom na malom prostoru prevario odbranu gostiju. Kleo je loptu primio desnom nogom, a levom u sledećem koraku lobovao Silvija Prota i postigao šesti gol u pet dosadašnjih evropskih mečeva crno-belih.
Srpski šampion je u 64. minutu i preokrenuo rezultat, pošto je Iliev dobro prošao po levoj strani i centrirao ka saigračima. Do lopte je,ipak, stigao Lecjaks, koji je loptu u maniru centarfora greškom iz prve sproveo u sopstvenu mrežu.
Radost domaćih navijača, međutim, trajala je kratko, jer je Roland Juhaš posle samo dva minuta izjednačio rezultat.
Golu Anderlehta prethodila je loša reakcija Radiše Ilića, koji posle centaršuta iz prekida nije uspeo da se u duelu sa Brazilcem
Kanuom domogne lopte. Kanu je to iskoristio i petom proigrao Juhaša, kome nije bilo teško da sa pet metara postavi konačan rezultat.
sasa_ilic_andAnderleht je u 68. minutu mogao i do vođstva, ali je Ilić tada odbranio pokušaj Kanua. U 70. minutu šut je oprobao i Jan Polak, ali je sa 20 metara bio za malo neprecizan.
Dve poslednje prilike imali su crno-beli, ali je golman belgijske ekipe Proto u 79. minutu zaustavio snažan pokušaj Radosava Petrovića sa 18 metara, a u 80. i šut Saše Ilića sa iste distance.
Finiš meča nije doneo veća uzbuđenja, pa je rezultat ostao nepromenjen, što više odgovora Anderlehtu, koji je uspeo da postigne dva bitna gola u gostima.
Partizan je, ipak, i dalje u igri što je osetilo i oko 25.000 navijača na stadionu u Humskoj ulici koji su aplauzima pozdravili svoje miljenike.
Meč je i protekao bez incidenata. Na južnoj tribini stadiona, gde se okupljaju najvatrenije pristalice Partizana, bili su vidljivi transparenti sa natpisima Banija, Dalmacija, Slavonija, Baranja I Kordun, kao i parola „Dogodine u Kninu“.
Stadion Partizana u Beogradu; Gledalaca: Oko 25.000.
Sudije: Larsen, Senderbi, Nerestrand (Norveška);
Partizan: R. Ilić, Jovanović, Krstajić, Stevanović, Lazevski, Petrović, Moreira (od 53′ Smiljanić), Tomić (od 74′ Davidov), S.Ilić, Iliev (od 87′ Bogunović), Kleo.
Anderleht: Proto, Mazuh, Juhaš, Žile, Dešaht, Polak (od 91′ Badibanga), Lecjaks, Kujate, Busufa (od 84′ Mareček), Lukaku (od 61′ Kanu), Suares.

PHOTO: ataimages.rs
Povezana vest:  Benites: Ferguson uticao na sudiju da dosudi penal