duda_ivkovic_i_klupaAKROPOLIS KUP
Ivković: Zasluženo smo izgubili
Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Kanade sa 58:62 (14:10, 13:24, 27:34, 20:6) u drugom kolu Akropolis kupa u Atini.
-Zasluženo smo izgubili. Glavni razlog je loša pripremljenost, a moguće je i da je bitan razlog rekordna pobeda Grčke nad Kanadom u prvom kolu od čak 74 poena razlike“, rekao je selektor Srbije Dušan Ivković posle meča u kome nije u igru uvodio kapitena Nenada Krstića i Nemanju Bjelicu.
Samo je Stefan Marković u srpskom timu imao dvocifren košgeterski učinak, pošto je ubacio 10 poena.
-Prevario sam se misleći da možemo da dobijemo utakmicu kao protiv Novog Zelanda u Mariboru, gde nismo koristili Krstića ni Teodosića. Sada Krstić nije igrao, jer je imao najkraći period priprema, a I uganuće na prstu ruke. A kada smo pokušali da vratimo Teodosića to
je bio nas najlošiji period – početak treće četvrtine kada nismo uspeli da ubacimo nijedan otvoreni šut – dodao je Ivković.
Srbija je u prvom kolu Akropolis kupa pobedila Sloveniju, a protivik u poslednjem meču, sutra od 20.45, biće joj domaćin turnira Grčka.
-Nadam se da cgemo da izvučemo pouke i da ćemo igrati bolje protiv domaćina Grčke, koja je do sada pokazala mnogo i imala rekto visok procenat šuta – naveo je Ivković.
„Orlovi“ će se po završetku takmičenja vratiti u Beograd, gde će u nedelju igrati sa Kinom poslednju kontrolnu utakmicu pred Svetsko prvenstvo u Turskoj.
Srbija će na Mundobasketu igrati u Kajzeriju u Grupi A, a protivnici će joj biiti Argentina, Nemačka, Australija, Angola i Jordan.
Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Nova ubedljiva pobeda Partizana