laurent_blancBlan u problemima sa slaganjem reprezentacije
S problemima kako i od koga sastaviti reprezentaciju za predstojeći kvalifikacioni ciklus za Evropsko fudbalsko prvenstvo suočen je francuski selektor Loran Blan.

 

Naime  disciplinska komisija Francuskog fudbalskog saveza (FFF) kaznila je svoje reprezentativce zbog neprimerenog ponašanja tokom Svetskoga prvenstva u Južnoafričkoj Republici.
Tako je, već reprezentativno penzionisani, Nikolas Anjelka dužan da preskoči 18 utakmica zbog vređanja tadašnjeg selektora Rejmonda Domeneka. Bojkot igrača koji je usledio nakon što je Anjelka vraćen u Francusku platili su Patris Evra zabranom nastupa na sledećih pet utakmica u dresu reprezentacije, Frank Riberi sa tri, a Žeremi Toulalan jedim susretom.
-Jasno je da ovo za nije idealna situacija za francuski fudbal. Trebaće nam svi najbolji igrači kada krenu kvalifikacij -, rekao je Blan i dodao:
-Briga koja je sada preda mnom i mojim štabom je da sastavimo najbolji sastav od raspoloživih igrača za septembarske utakmice protiv Belorusije i Bosne i Hercegovine. Od tih igrača želim da vidim  da preuzimaju inicijativu, da žele ići prema napred i igrati – rekao je Blan.

 

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Dunga protiv starih znanaca u borbi za polufinale