copa-libertadores-logoInternasional pobednik Kupa Libertadores

 

U revanš utakmici finala Kupa Libertadores, odigranoj jutros u Porto Alegreu (Brazil), Internasional je savladao meksičku Gvadalaharu sa 3:2 (0:1) i ukupnim rezultatom 5:3 drugi put u istoriji trijumfovao u najznačajnijem južnoameričkom klupškom takmičenju.

Posle prvog poluvremena činilo se da će Gvadalahara uspeti da se revanšira Internasionalu za poraz u prvoj utakmici (1:2), jer je golom Marka de la More u 42. minutu povela sa 1:0.

Povezana vest:  Postupak protiv Nojšatela zbog finansijskih dokumenata

Do potpunog preokreta došlo je u nastavku susreta. Rafael Sobis je u 61. izjednačio, Leandro 15 minuta kasnije doveo Brazilce u vođstvo od 2:1, da bi Đuliano u 89. doneo nedostižnu prednost domaćinu.

Omar Bravo je u nadoknadnom vremenu (92. minut) samo uspeo da ublaži poraz Gvadalahare, koja će se u decembru ponovo boriti za titulu klupskog prvaka sveta. Pre dve godine, Brazilci su osvojili i tu titulu savladavši u odlucujućem meču, tada aktuelnog evropskog prvaka, Barselonu.

Povezana vest:  Mačester Junajted preokretom do vrha

Najuspešniji klub u istoriji Kupa Libertadores, koji egzistira od 1960. godine, je argentinski Independiente sa sedam titula. Slede Boka Juniors, takođe iz Argentine sa šest, urugvajski Penjarol 5, Estudiantes (Argentina) četiri titule, itd.