Alberto_akvilani_liverpul_i_frenk_lampard_celziAkvilani odlazi iz Liverpoola

 

Italijanski fudbaler Alberto Akvilani (26) stigao je Enfield prošlog leta iz Rome za 20 miliona funti odštete kao veliko pojačanje. Samo godinu dana kasnije sada se nalazi pred odlaskom iz ovog kluba. Došao je Akvilani u eri Rafe Beniteza i potpisao petogodišnji ugovor, ali konstantni problemi sa povredama uslovili su da debituje za klub u Premijerligi tek dva meseca pre kraja prošle sezone.

Povezana vest:  Ferguson: Runi je beli Pele

Akvilanija je novi menadžer Redsa Roj Hodžson izostavio iz kadra u četvrtak u prvoj utakmici četvrtog pretkola Evropske lige protiv Trabzonospora i sada priznaje da će Italijan verovatno uskoro promeniti sredinu.

-U ovom trenutku razmišljamo o pozajmici Akvilanija u jedan italijanski klub, ali za sada još ništa nije sigurno. Nisam ga želio koristiti protiv Trabzonspora u slučaju da se posao realizuje jer inače ne bi mogao da nastupa u Evropi, a za njega je bitnije da igra što češće. Verujem da bi mu pozajmica pomogla i da bi bila dobra za obe strane – rekao je Hodžson.

Povezana vest:  Ćavi igra povređen i rizikuje odlazak na Svetsko prvenstvo

Za sada nije poznato u kojem bi italijanskom klubu Akvilani mogao da igra na pozajmici, ali nagađa se da je reč o njegovim bivšim poslodavcima – Romi.