radomir_antic_selektor_srb_vs_austraAntić: Moramo što pre da vratimo pozitivnu atmosferu

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić ocenio je danas da je, nakon okončanja sukoba sa čelnicima FSS oko ugovora, potrebno da se u nacionalni tim što pre vrati pozitivna atmosfera jer slede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

-Iza nas je buran period i svima nama kojima je stalo do reprezentacije Srbije je ujedno i obaveza da ukupnu atmosferu pretvorimo u pozitivan ambijent. Svako od nas treba da bude svestan sopstvene uloge i status kvo nije put kojim treba da nastavimo. Jasno je da bez kompletno dobrog ambijenta oko nas ne mozemo da ostvarimo postavljene ciljeve – rekao je Antić.

Povezana vest:  Muslin: Zadovoljan sam, bilo je dosta dobrih stvari

Nakon neuspeha na Mundijalu u Južnoj Africi, došlo je do spora FSS i Antića, jer je Savez želeo da revidira ugovor i smanji primanja selektora. Posle nekoliko nedelja spora u medijima, juče je postignut dogovor I Antiću je smanjena plata, a on će ostati do leta 2012. godine.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Antića sa četiri meča suspenzije jer je na SP vređao glavnog sudiju posle utakmice protiv Australije.

Povezana vest:  Tadić Ronaldu: Oporavi se, ali posle Ajaksa...

-Zajednički smo analizirali uradeno i prikazano, kako tokom kvalifikacija za Juznu Afriku, tako i postignuto na samom SP. U naredni ciklus ulazimo sa ogromnim iskustvom koje će nam mnogo značiti. Do dogovora dolazimo na principu povratne komunikacije, po kojem svaki igrač i član stručnog štaba zna šta mu je činiti tokom utakmica – kazao je Antić.

Selektor Srbije uskoro će saopštiti ko će ga zameniti na klupi u prve četiri utakmice kvalifikacija za EP. U prvom delu kvalifikacije reprezentacija neće moći da računa na povređene Aleksandra Kolarova, Ivicu Dragutinovića i Boška Jankovića.

Povezana vest:  Vodovod i NIS G Drive u bici za Divis Superkup

-Ni do sada nijedan problem nismo resavali suzama niti smo od njih pravili negativnu atmosferu. Tako će da bude i dalje. Snagom grupe krenućemo ka ostvarenju zajedničkih ciljeva. Ovom prilikom želeo bih da poželim uspešnu operaciju i oporavak Aleksandru Kolarovu, kao i da izrazim zadovoljstvo načinom oporavka Ivice Dragutinovića i Boška Jankovića – zaključio je selektor Srbije.

Srbija prvu utakmicu u Grupi C kvalifikacija igra 3. septembra protiv domaćih Farskih Ostrva. Do kraja godine Orlovi će još dočekati Sloveniju i Estoniju, a gostovaće u Italiji.