fernando_alonso_portret

Alonso najplaćeniji vozač Formule 1

 

Španski vozač Ferarija Fernando Alonso trenutno je najplaćeniji vozač Formule 1, prenose španski mediji. Tako bivši dvostruki svetski prvak godišnje zaradi 30 miliona evra, isključujući prihode od sponzora, dok je na drugom mestu MekLarenov pilot Luis Hamilton, svetski prvak iz 2008. godine sa zaradom od 16 miliona evra.

Iako je raskinuo ugovor sa Ferarijem veruje se da će italijanska ekipa Fincu Kimiju Raikonenu ove godine isplatiti sličan iznos kao Hamiltonu, ali on nije uvršten na popis budući da nije na listi aktuelnih vozača Formule 1. Stoga je na trećem mestu Felipe Masa sa 14 miliona evra zarade, više nego duplo manje od timskog kolege Alonsa.

Povezana vest:  Rozberg pobedio u trci u Monaku

Aktuelni svetski prvak Dženson Baton godišnje inkasira “tek” devet miliona evra, dok je sedmostruki svetski prvak Mihael Šumaher na plati od osam miliona. Zanimljivo je mala zarada trenutno vodećeg u ukupnom poretku, australijskog pilota Red Bula Marka Vebera, koji inkasira oko 4,2 miliona evra, dok je njegov timski kolega Sebastian Vetel na plati od dva miliona.

Povezana vest:  Formula jedan se vraća u Austriju

 

Popis najbolje plaćenih vozača Formule 1:

1. Fernando Alonso (Ferari) 30 miliona evra

2. Luis Hamilton (MekLaren) 16

3. Felipe Masa (Ferari) 14

4. Dženson Baton (MekLaren) 9

5. Mihael Šumaher (Mercedes GP) 8

6. Niko Rosberg (Mercedes GP) 8

7. Robert Kubica (Renault) 7,5

8. Rubens Barikelo (Viliams) 5,5

9. Mark Veber (Red Bul) 4,2

Povezana vest:  Vilnev u Formuli E

10. Jarno Truli (Lotus) 3

11. Sebastian Vetel (Red Bul) 2

12. Heiki Kovalainen (Lotus) 2

13. Timo Glok (Virdžin) 1