karlo_anceloti_trenerAnćeloti podržao Anjelku i kritikovao FS Francuske

 

Trener Čelsija Karlo Anćeloti rekao je danas da nikada nije imao problema sa fudbalerom Nikolasom Anjelkom i kritikovao Fudbalski savez Francuske zbog kazne za napadača sa 18 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju.

-On je dobar čovek. Sa njim nikada nisam imao problema. Bio sam veoma iznenađen njegovim ponašanjem na Svetskom prvenstvu. Mislim da bi Anjelka bio poslednji fudbaler koji bi vikao na mene – rekao je Anćeloti britanskim medijima.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Šahtjor slavio u Rimu sa 3:2

FS Francuske kaznio je Anjelku sa 18 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju zbog sukoba sa tadašanjim selektorom Remonom Domenekom tokom Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Pored njega suspendovana su još trojica reprezentativaca zbog bojkot treninga na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Svi reprezentativci Francuske, njih 23, bojkotovali su jedan trening tokom Mundijala u znak protesta što je Domenek odstranio Anjelku iz ekipe.

Povezana vest:  Furiozni domaćini idu ka prvom mestu?

-Anjelka voli svoj posao, voli fudbal. Ali ne voli publicitet i poseduje jak karakter. Prošle godine nije propustio nijedan trening. Mislim da kazna nije pravedna – mnogo je 18 utakmica suspenzije. On je častan čovek i nije to zasluzzio. Ali, dobro je to podneo – rekao je Anćeloti.

Anelka je kritikovao čelnike Fudbalskog saveza Francuske, nazvaši ih klovnovima i rekao da je „umirao od smeha kada je čuo kaznu“. On je tada naglasio da se posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi povukao iz reprezentacije.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Nejmar: Emotivno smo spremni za izazov

-To je dobra vest za mene, pošto će ostati u klubu tokom pauza za međunarodne utakmice reprezentacija. Može da održava kondiciju – dodao je italijanski trener.