Theo_Walcott_fires_Arsenal_ BlackpoolVenger hvali trostrukog strelca: Volkot je bio vrlo kreativan
Menadžera Arsenala Arsenea Vengera najviše je oduševila tečnost igre njegovih fudbalera koji su u 2. kolu Premierlige deklasirali Blekpul sa 6:0.
S tri se gola najviše istaknuo Tio Volkot, a Andrej Aršavin, Abou Diabi i Marouan Čamak su dodali po jedan gol. Topdžijama je pomogao i crveni karton gostujućeg igrača odbrane Ijana Evata u 31. minutu.
-Kreirali smo mnoštvo prilika, a dosta smo ih i iskoristili. Ukupno gledajući, igrali smo tečno i prodorno i brzo smo prelazili u napad – rekao je francuski stručnjak.
-Isključenje Evata je promenilo tok utakmice jer u situaciji 11 na 11 nismo bili dovoljno koncentrisani, a oni su stvorili dve dobre prilike. Ali, igra s deset igrača je bila previše za Blekpul.
Naravno, Venger je pohvalio i mladog Volkota koji dokazuje je za njega moglo biti mesta u ekipu Fabija Kapela za SP u Južnoj Africi.
-Sviđa mi se kako je danas odigrao jer je bio izuzetno kreativan, stvarao je prilike i koristio ih. Dve su stvari važne za napadače: jedna je da dodaju loptu kad moraju, a druga je da daju kad im se ukaže prilika.
Povezana vest:  Kaka: Vole me u Milanu, lepo mi je ovde