Samuel_Eto_InterITALIJA SUPERKUP

Novi trofej za Inter

 

I nakon odlaska Žozea Murinja u madridski Real, fudbaleri Intera nastavili su sa starim navikama. Osvojili su i četvrti trofej ove godine, pobedivši Romu sa 3:1 u utakmici italijanskog Superkupa. Novi trener evropskih prvaka Rafael Benitez tako se na najbolji mogući način predstavio navijačima na San Siru, a Roma je produbila svoj kompleks Intera. Vučica je ove godine ostala korak prekratka za neroazurima i u Seriji A i u Italijanskom kupu, a sada i u ovoj utakmici pomalo revijalnog karaktera.

Povezana vest:  Pele: Nejmar će biti bolji od Mesija i Ronalda

Ekipa Klaudija Ranierija je, istina, prva došla do vođstva u Milanu nakon što je Norvežanin John Arne Rise u 21. minuti iskoristio odlično dodavanje kapitena Frančeska Totija. Ali, nastavak je pripao Interu kojem su uveliko svojim greškama pomogli i Romini igrači.

Odnosi se to pre svega na Crnogorca Mirka Vučinića koji je u 41. minuti potpuno nerazumno i neoprezno pokušao da doda loptu Huanu u vlastitom šesnaestercu. Goran Pandev je presekao dodavanje i sa lakoćom zabio za 1:1.

Povezana vest:  Teri se vratio na trening

Najlepša akcija je odigrana u 70. minuti. Lusio je u trku došao pred gol Rome, gurnuo loptu na desnu stranu Diegu Militu, a Argentinac ju je prosledio u sredinu Samjuelu Etou za vođstvo. Deset minuta kasnije Tadei je izgubio loptu pred sopstvenim kaznenim prostorom, a Vesli Snajder je iskoristio poklon i asistirao Etou za konačnih 3:1.

Povezana vest:  Magat kaznio napadače sa po 10.000 evra