kleo_evrogol_vzPartizan izbio na čelo srpskog prvenstva, evrogol Klea

 

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Hajduka iz Kule sa 2:0 u zaostalom meču drugog kola Super lige i preuzeli lidersku poziciju na tabeli srpskog prvenstva.

Prvi gol za Partizan postigao je najbolji igrač crno-belih u dosadašnjem toku sezone Kleo u 31. minutu. Konačan rezutlat je u 61. minutu postavio Marko Šćepović.

Partizan je tako zabeležio i treću pobedu na isto toliko utakmica u Super ligi i osamio se na čelu tabele.

Duel sa Hajdukom bio je i prilika da u crno-belom dresu debituju dva pojačanja iz letnjeg prelaznog roka Mohamed Kamara i nekadašnji golman Crvene zvezde Vladimir Stojković, koji je pozdravljen aplauzima većeg dela publike.

Povezana vest:  Anderson potpisao novi ugovor sa Mančester junajtedom

Nove aplauze Stojković je zaslužio u sudijskoj nadoknadi kada je zaustavio šut Rodoljuba Marjanovića, koji je pred sobom imao samo novog golmana Partizana.

Pokušaj Marjanovića bio je i jedini opasan po gol Partizana, koji je rutinskom igrom opravdao ulogu favorita.

Vođstvo je Partizan stekao iz prve prilike, pošto je Kleo postigao evrogol makazicama, na sličan način kao i u susretu sa Rilom u kvalifikacijama za Ligu šampiona prošle sezone.

Stefan Babović je centrirao sa desne strane, Kleo primio loptu na 12 metara od protivničkog gola, digao sebi loptu na makazice i postigao efektan gol.

grupna_partizan_mancePublika ga je nagradila gromoglasnim skandiranjem „Kleo, Srbine“ aludirajući na sve izvesniju mogućnost da Brazilac dobije srpsko državljanstvo i možda nastupi za „orlove“.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Hari Redknap: Real je suparnik kojeg smo svi priželjkivali

Publika na južnoj tribini stadiona, gde se okupljaju najvatrenije pristalice Partizana, takođe je izrazila podršku teško bolesnom fudbaleru Crvene zvezde Milanu Vilotiću, koji je juče operisan u Bolonji. „Grobari“ su okačili transparent „Vilota pobedi“.

Prisutan je bio i transparent „Dragan Mance, legenda živi“, kojom je odana počast proslavljenom fudbaleru Partizana, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći pre 25 godina. Igrači Partizana su na teren izašli u majicama sa likom Dragana Mancea.

Crno-beli su do kraja poluvremena mogli i da povise vođstvo, ali su i Ivica Iliev u 41. minutu i Kleo u 42. pogađali prečku.

Drugi gol postigli su u 61. minutu kada je Šćepović posle asistencije Saše Ilića sa 14 metara precizno gađao donji desni ugao protivničkog gola.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Brazil večiti favorit za titulu

Potom je u 68. minutu u prilici posle brze kontre bio Aleksandar Davidov čiji je šut sa 12 metara u poslednjem trenutku zaustavio jedan od odbrambenih igrača Hajduka i spasio praktično prazan gol.

Poslednju šansu za Partizan imao je Kleo koji je u 85. minutu izbio sam pred golmana Hajduka Bojana Baraća, ali nije uspeo da ponovo zatrese mrežu rivala.

Partizan: Stojković – Miljković, Stanković, Krstajić, Kizito – Medo, Ilić (Brašanac 85′), Babović (Davidov 64′), Smiljanić – Iliev (Šćepović 54′), Kleo

Hajduk: Brać – Petrović, Fejsa, Radanović, Kasalica – Mrđanin, Jovanović, Bogić, Lalević – Maksimović, Živanović

PHOTO: ataimages.rs

SNIMAK GOLA MOŽETE POGLEDATI OVDE!