RafaelbenitezRafael Benitez: Presrećan sam reakcijom ekipe
Fudbaleri Intera došli su sinoć do svog četvrtog ovo sezonskog trofeja i nastavljaju put koji su pre dve sezone utrli igrači Barselone: pokušati osvojiti svih šest titula u kalendarskoj godini.
Italijanski su Superkup u subotu na svom San Siru fudbaleri evropskoga i italijanskog prvaka osvojili pobedivši Romu sa 3-1 iako su Rimljani poveli pogotkom Risea. Preokretom je posebno bio zadovoljan novi trener Milaneza, Španac Rafael Benitez.
-Vrlo sam srećan, jer se ekipa pokazala dorasla postavljenom cilju pokazavši pritom karakter i vrhunsku reakciju nakon gola koji smo primili – rekao je Benitez nakon svog premijernog trofeja u italijanskom fudbalu.
-Titulu posvećujem navijačima, igračima i svim klupskim radnicima. Svi su svoj posao odradili fantastično. Bio je ovo prvi takmičarski susret u sezoni, a takvi nisu laki. Osim toga, bilo je izuzetno vruće i sparno. Reakciju tima moram još jednom istaknuti kao najlepšu stvar koju sam večeras video – završio je Benitez u izjavi za RAI.
Nakon osvojenog Superkupa u Italiji, Interu sada još ostaje Evropski superkup, u kojem sledećeg petka igra protiv Atletiko Madrida u Monte Karlu i posle toga i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo krajem godine.
Povezana vest:  FSS: Finale Kupa ostaje u Novom Sadu