FUDBALSKA-LOPTAKVALIFIKACIJE ZA SP ŽENE

Dame remizirale sa Severnom Irskom

 

Izabranice Suzane Stanojević remizirale su protiv selekcije Severne Irske u okviru devetog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Nemačkoj. Naredni prortivnik našim damama biće reprezentacija Francuske.

Srbija – Severna Irska 0:0, Kvalifikacije za Prvenstvo Sveta 2009/2011

Vreme: 21. Avgust 2010.

Mesto: stadion FK „Mladog radnika“ u Požarevcu

Sudija: Petra Čuda (Slovačka)

Srbija: Gardijan, Trajković, Jonović, Slović, Ilić, Dimitrijević, Krstić (55. Marković), Mijatović, Pešić, Sretenović, (62. Damjanović), Danjanović

Selektor: Suzana Stanojević

Severna Irska: Higins, Kaidvel, Vance, Mek Donel, Nelson, Haton (Smit), Mek Hena, Tarner, Mek Faden, Magil, Mek Gines

Povezana vest:  Milinković-Savić: Skinuli smo pritisak i sada od nas zavisi

Selektor: Vili Alfi

Žuti kartoni: Naden Keidvel (Severna Irska), Marija Jonović (Srbija)

Ženska A selekcija je nakon prve nerešene utakmice u Severnoj Irskoj, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2011. Godine, sa istim rivalkama ponovo remizirala, takođe u utakmici bez golova, ovog puta  na stadionu FK „Mladog radnika“ u Požarevcu. Nakon sat i po vremena beskompromisne igre, pored mnogobrojnih šansi naše dame nisu uspele da zatresu mrežu. Gošće iz Severne Irske su odlično parirale našoj reprezentaciji i onemogućile ih da ostvare pobedu na domaćem terenu.

Šef stručnog štaba Suzana Stanojević je dala šansu i mlađim fudbalerkama koje su pružile svoj maksimum u ovom duelu.

Povezana vest:  Mesi: Verujem u uspeh na Mundijalu

Utakmica je bila jaka, sa otvorenom igrom i dobrim ritmom, ali ja nisam zadovoljna jer sam očekivala da možemo da pobedimo Severnu Irsku. Naše protivnice su tvrda ekipa, nismo uspele da pronađemo puteve do njihovog gola, ali ova ekipa je dobro radila i na dobrom je putu da uspe i u Evropi i u svetu. Za četiri dana ćemo se sastati sa Francuskom, koja je prva u grupi i od koje možemo dosta toga da naučimo. Svoj tim ne smatram autsajderima i pokušaćemo maksimalno da pariramo Francuskoj.

Kapiten naše reprezentacije Jelena Dimitrijević je izjavila:

-Gostujuća ekipa je vrlo slična nama, nakon teške utakmice najbitnije je da se ni jedna od nas nije povredila kako bismo u kompletnom sastavu mogle da se suprostavimo selekciji Francuske koja je jača od nas i uspeh bi bio da i tamo odigramo 0:0.

Povezana vest:  Odbijena žalba Benfike, Marković ne igra u finalu LE

Milica Mijatović je nakon velike borbe sa Irkinjama rekla:

-Trudile smo se i pored teškog vremena odigrale smo dobro. U odnosu na prethodne utakmice smo se popravile pa smo se nadale pobedi. A predtstojeća utakmica sa Francuskom će biti teška jer su one već godinama na rang listi UEFA u samom vrhu, ali ćemo se truditi i dati svoj maksimum.