wilijam_galasGalas iz Arsenala u Totenhem
Iskusni francuski 33 godišnji štoper Vliijam Galas postao je i službeno novi fudbaler Totenhema. Spursi su vest potvrdili na svojoj web-stranici navevši da je s Galasom dogovorena jednogodišnja saradnja.
Bivši kapiten topdžija tako je postao tek 14. igrač koji je iz Arsenala preselio u redove ljutog gradskog rivala i prvi koji će braniti boje i trećega najuglednijeg londonskog kluba, nakon što je nosio dres Arsenala i Čelsija.
Džordže Graham igrao je za Čelsi i Arsenal šezdesetih i sedemdesetih godina prošlog veka, a kasnije je i trenirao Arsenal i Totenhem. Klajv Alen igrao je za Totenhem i Čelsi, a iako je potpisao za Arsenal u junu 1980., nije za topdžije odigrao ni jednu takmičarsku utakmicu.
U poslednjih deset godina transfer Galasa tek je četvrti na relaciji Totenhem-Arsenal posle onih Rohana Riketsa, Džejmija O’Hare i Dejvida Bentleija, koji je stigao na White Hart Lane preko Blekburn Roversa.
Galas je u Totenhem došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Arsenalom, a koliko će zarađivati u redovima Spursa zasad nije poznato.

 

Povezana vest:  Mediji: Manuel Himenes novi trener AEK-a