Paul_Scholes celebratesENGLESKA LIGA

Bod Mančester junajtedu, Njukasl ubedljiv

 

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su večeras samo bod na gostovanju kod Fulama 2:2, pošto su na meču drugog kola Premijer lige drugi gol primili u poslednjem minutu. Bod Fulamu doneo je pogodak norveškog štopera Brendea Hangelanda, koji se tako iskupio za autogol u 84. minutu.

Prethodno je Pol Skols 150. golom u dresu „crvenih đavola“ doneo Mančester junajtedu vođstvo od 1:0, da bi Sajmon Dejvis izjednačio na 1:1. Hangeland je zatim pogrešio i doneo novu prednost Mančester junajtedu, koji je u 87. minutu imao i priliku da reši pitanje pobednika, ali Portugalac Nani nije iskoristio šansu sa penala.

Povezana vest:  Partizan siguran protiv OFK Beograda, uvećao prednost

Usledila je kazna, pošto je Hangeland glavom postavio konačan rezultat i sprečio Junaujted da se na čelu engleskog prvenstva izjednači sa Čelsijem, braniocem titule prvaka Engleske. Čelsi je juče savladao Vigan sa ubedljivih 6:0 i jedini je tim koji je u uvodna dva kola ostvario maksimalan učinak. Pri tom je na dve utakmice postigao čak 12 golova. Njukasl je u drugoj današnjoj utakmici deklasirao Aston Vilu sa 6:0 i ostvario prvu pobedu po povratku u Premijer ligu iz drugog ranga takmičenja.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Protest radnika obezbeđenja stadiona u Durbanu

Endi Kerol je postigao het-trik, Kevin Nolan je postigao dva gola, a strelac je bio i Džoi Barton. „Svrake“ su u prvom kolu poražene sa 3:0, upravo od Mančester junajteda.

Vila je bez trenera još od kada je Martin O’Nil otišao nekoliko dana pre početka sezone. Timu iz Birmingema dosuđen je penal u devetom minutu, ali ga je Džon Karev promašio. Šest golova u drugom kolu postigao je i Arsenal, koji je savladao Blekpul, takođe sa 6:0.

Poslednju utakmicu kola, ujedno i derbi, sutra će igrati Mančester Siti i Liverpul.

Povezana vest:  Baloteli bez vozačke dozvole zbog prekoračenja brzine

 

Njukasl – Aston Vila 6:0 (3:0)

Barton 12, Nolan 31, 87, Kerol 67, 90

Fulam – Mančester Junajted

Dejvis 57, Hengeland 84 (auto gol), 90 – Skols 11,

 

Odigrano u subotu:

Arsenal – Blekpul 6:0 (3:0)

Birmingem – Blekburn 2:1 (0:0)

Everton – Vulverhempton 1:1 (1:0)

Stouk – Totenhem 1:2 (1:2)

Vest Bromvič Albion – Sanderlend 1:0 (0:0)

Vest Hem – Bolton 1:3 (0:0)

Vigan – Čelsi 0:6 (0:1)

 

Ponedeljak, 23. avgust:

21,00: Mančester Siti – Liverpul