Alex_FergusonMančester Junajted plaća 60.000 funti kazne zbog Fergusona

 

Prema londonskom tabloidu “The Sun”, iz redova engleskog vicešampiona Mančester Junajteda spremni su da plate kaznu u ime svog menadžera Aleksa Fergusona zbog bojkota britanske televizijske mreže BBC-a.

Škotski trener je prestao davati izjave za BBC još 2004. godine, a sve zbog prikazanog dokumentarnog filma Panorama u kojem je u negativnom kontekstu spominjano poslovanje njegova sina Džejsona, koji je u to vreme bio fudbalski agent. Od tada Ferguson posle premijerligaških utakmica šalje svog pomoćnika na pres konferencije.

Povezana vest:  Real sa igračem manje od drugog minuta pobedio Espanjol

Pravila vezana za odnose sa medijima u Premijer ligi od ove sezone su stroža, pa će tako Ferguson za svaku utakmicu posle koje ne da izjavu za BBC, platiti kaznu. Počevši od 1.000 funti kazne, ona bi se do kraja sezone, ostane li menadžer Junajteda dosledan, mogla popeti do 60.000 funti. Međutim, Ferguson tu kaznu neće vrlo verovatno platiti iz svog džepa, budući da ga iz uprave kluba podržavaju, te će oni to vrlo verovatno rešiti.

Povezana vest:  Bajern kažnjen sa 15.000 evra

-Mislim da Aleks više neće razgovarati sa nama. On je principijalan čovek i čovek od svoje riječi – komentarisao je stručni komentator BBC-a Alan Šerer.