aleksandar_stanojevic_kzn_ls_1PARTIZAN U LIGI ŠAMPIONA

Stanojević: Znali smo šta hoćemo

 

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević ocenio je posle pobede protiv Anderlehta u plej ofu za Ligu šampiona da je ekipa, uprkos problemima, odigrala sjajno i da je u svakom trenutku znala šta hoće.

-Ovo je pobeda za sve navijače. Svaka čast igračima, u dve utakmice dali smo četiri gola Anderlehtu. Znali smo u svakom momentu šta hoćemo – rekao je Stanojević odmah posle utakmice, koja je završena 2:2 posle 90 minuta i produžetaka, a Partizan je u penalima slavio sa 3:2.

Crno-beli su imali ubedljivu prednost zahvaljujućui dvostrukom strelcu Kleu, ali je Anderleht za samo sedam minuta izjednačio. Strateg Partizana podsetio je da je već sredinom prvog poluvremena zbog povrede morao da zameni Sašu Ilića, dok Portugalac Almami Moreira nije ni igrao.

Povezana vest:  Dajk vratio sat, Fifa odustala od kazne

-Imali smo dosta problema, što zbog povreda, što zbog izostanka igrača. Osećam se fantastično, ovo je poklon za sve navijače Partizana – kazao je Stanojević za Radio televiziju Srbije.

Stanojević je kazao i da se nije uplašio za ishod kada je Anderleht postigao drugi, izjednačujući pogodak.

-Nakon drugog primljenog gola pomislio sam da bi bilo dobro uvedemo (Miloša) Bogunovića i da mi damo treći pogodak. Računao sam da odbrana Anderlehta ne može da izdrži naše kontranapade. Znali smo kako će igrati i prilagodili smo se situaciji – naveo je on.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Grupa C: Rezultati utakmica drugog kola i tabela

Trener Partizana istakao je i da se ekipa ne zadovoljava samim plasmanom u Ligu šampiona.

-Ovo je podstrek za srpski fudbal. Nećemo samo da budemo učesnici Lige šampiona, već ćemo pokušati da odigramo dobro – zaključio je Stanojević.

Štoper Partizana Marko Jovanović ocenio je da je ekipe odigrala herojski u Briselu.

-Ovo je neverovatan uspeh, pogotovo što smo prošle godine u Evropi imali neke teške trenutke. Bilo je teško i zbog toga što smo u prvom meču na svom terenu odigrali samo nerešeno. Hvala našim navijačima čuli smo ih tokom svih 120 minuta. Sada ćemo da proslavimo uspeh, pa da u miru dočekamo žreb – kazao je Jovanović.

Povezana vest:  Počeli treninzi na prvom Barseloninom kampu u Beogradu

Fudbaler sredine terena Partizana Radosav Petrović rekao je da je ekipe pokazala da ima karakter.

-Kada je protivnik izjednačio na 2:2, pokazali smo karakter i veliko srce. Najzaslužniji za pobedu je trener Stanojević, naterao nas je da verujemo da možemo. Na kraju nas je i bog pogledao… Večerašnja pobeda je odgovor zašto u ovom prelaznom roku nisam otišao iz Partizana – zaključio je Petrović.

I Petrović i Jovanović poručili su da plasman u Ligu šampiona poklanjaju kolegi Ljubomiru Fejsi, koji se još od proleća oporavlja od teške povrede.