masimo_morati_1Masimo Morati: Nadam se da će Ibrahimović ostati u Barseloni

 

Interov predsednik Masimo Morati nikako ne bi voleo da se njegova nekadašnja zvezda Zlatan Ibrahimović priključi timu „rossonera“. Razloga je više…

Švedski reprezentativac prošloga je leta Interov dres, u kojem je osvojio tri titule italijanskog šampiona, zamenio Barseloninim.

Avantura na Kamp Nou nije se pokazala previše uspešnom i premda sam želi da ostane članom „katalonskoga ponosa“, svestan je Ibrahimović da tamo za njega u predstojećoj sezoni neće biti previše minuta.

Povezana vest:  Stouk savladao Arsenal, pobeda KPR

U toku su pregovori između Barselone, Milana i njega samoga čiji će epilog rešiti pitanje njegove fudbalske budućnosti. Medijski natpisi sugerišu da će švedski napadač preseliti ponovno u Italiju, međutim, navodno je on sam zatražio 24 sata da razmisli i donese konačnu odluku.

U međuvremenu se javio i njegov bivši poslodavac nižući razloge zbog kojih ne bi Ibrahimovića voleo da vidi u klubu s kojim njegov deli stadion.

-Igrajući za Inter Ibrahimović je napravio neke sjajne stvari i ja ga smatram našim. A, ovu sam situaciju prolazio u više navrata, isto je bilo s Ronaldom i Kristijanom Vierijem. Ja Ibru volim i bilo bi mi čudno da ga vidim da igra za Milan. Zato se i nadam da će napraviti ono što je za njegovu karijeru i najbolje, a to je da ostane u Barseloni.

Povezana vest:  Trener Javora: Uradićemo sve što možemo protiv Partizana

Osvrnuo se Interov predsednik i na žreb Lige šampiona koji je njegovoj ekipi, aktuelnim klupskim evropskim prvacima, doneo oglede protiv Verdera, Totenhema i Tventea. Izbegnut je, barem za sada, susret protiv Real Madrida na čijoj klupi sedi Žoze Mourinjo, strateg pod čijim su vođstvom Interovi fudbaleri postali osvajači Lige šampiona.

-Ne znam da li je bolje sudariti se s njime u grupi ili u četvrtfinalu. Grupa? Teška je, u njoj nema lakih suparnika. Moraćemo svakoj utakmici pristupiti profesionalno, bez opuštanja. Ali, čini mi se da ni Milanova skupina nije baš najlakša – nije propustio Moratti da bocne gradske rivale, kojima je žreb donio Real Madrid, Ajaks i Okser.

Povezana vest:  Herta kažnjena sa 50.000 evra