tomislav_karadzic_kzn_hajatKaradžić: Bobek ostavio dubok trag

 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić ocenio je na današnjoj komemoraciji povodom smrti Stjepana Bobeka da je legendarni igrač i trener ostavio dubok trag svuda gde je radio.

-Za sebe je uvek govorio da je rođeni Zagrepcanin, da je srcem Beograđanin, a zbog vremena provedenog u grčkoj prestonici osećao se delimično i Atinjaninom – naveo je Karadžić, koji se podsetio svojih uspomena na „štefa“ iz dana kada ga je gledao u Partizanu i kada je sa trenerske klupe predvodio „crno-bele“ i atinski Panatinaikos.

Povezana vest:  Nejmar i Luiz posle slavlja na operaciju

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Vlatko Marković naglasio je da su pokojni kapiteni Crvene zvezde i Partizana, Rajko Mitić i Bobek, bili uzori mladim fudbalerima.

-U našem fudbalu Bobek je za sva vremena ostao upamćen kao ‘desetka’. Ono što je taj veliki čovek, kojim se s punim pravom pođednako diče Beograd i Zagreb, uradio sa Partizanom malo ko će u budućnosti ponoviti – poručio je Marković na komemorativnom skupu u Skupštini grada.

Povezana vest:  Tošić: Igrao bih i sa jednom nogom

Među onima koji su odali poslednju počast najboljem strelcu reprezentacije Jugoslavije i zvanično najjboljem igraču Partizana svih vremena bili su selektor Srbije Radomir Antić, bivši fudbaleri i funkcioneri Partizana Ivan Ćurković, Momčilo Vukotić, Žarko Zečević i Nenad Bjeković, nekadašnji prvotimac i trener Crvene zvezde Vladica Popović i mnogi drugi poznati sportisti.

Bobek, koji je preminuo 22. avgusta, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Povezana vest:  Čelsi teško do bodova na gostovanju u Velsu