RafaelbenitezRafael Benitez: Nismo dovoljno dobro fizički pripremljeni

 

Tituli pobednika Lige Evrope fudbaleri madridskog Atletika pridodali su i onaj UEFA-inog Superkupa pošto su u Monte Karlu sa 2:0 savladali osvajača Lige šampiona, tim milanskog Intera. To automatski znači da italijanska ekipa neće osvojiti šest titula u jednoj godini i tako ponoviti ono što je Barselona napravila 2009.

Povezana vest:  Karža novo pojačanje Intera

Poraz od španskog predstavnika doživljen u petak objasnio je Interov trener Rafael Benitez:

-Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo dve ili tri lepe prilike za pogodak. Potom smo počeli da gubimo kontrolu igre. Videlo se da nismo dovoljno oštri, a kada smo u drugom poluvremenu malo raširili svoje redove protivnik je pronašao način kako da nas kazni.

Povezana vest:  Ančeloti: Protiv Juventusa kao protiv Atletika

Atletikova pobeda je bila zaslužena. Naime, Inter je uputio samo dva udarca u okvir njihovog gola, dok su Španci imali sedam takvih prilika. Ono najvažnije, Antonio Rejes i Serđio Aguero bili su precizni.

-Utakmica je bila teška, a mi za nju nedovoljno fizički pripremljeni. Da moramo ponovno igrati samo bismo popravili neke detalje, ali svakako i nivo pripremljenosti. Iz ovoga moramo izvući neke pouke -zaključio je Benitez.

Povezana vest:  Ronaldo počeo da trenira, želi da igra protiv Bajerna