zlatan-ibrahimovic-fc-bacelonaMediji: Dogovoren transfer Ibrahimovića
Uprave Barselone i Milana konačno su se dogovorile o povratku švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića u italijanski fudbal, prenose danas italijanski mediji.
Čelnici Milana i Barselone Adrijano Galijani i Sandro Rosel navodno bi danas trebalo da reše poslednje detalje transfera 28-godišnjeg napadača.
Ibrahimović će navodno u Milan doći na jednogodišnju pozajmicu, ali će italijanski klub na kraju sezone biti obavezan da Barseloni isplati 30 miliona evra za trajni ugovor.
Trener Barselone Pep Gvardiola izostavio je Ibrahimovića iz tima za sutrašnji meč sa Rasingom na otvaranju španskog prvenstva. Razlozi su, prema rečima Gvardiole, tehničke prirode.
Trener Milana Masimilijano Alegri sa druge strane telefonom je razgovarao sa Ibrahimovićem.
-Zvao sam ga čisto iz kurtoazije, da se pozdravimo, upoznamo. Rekao mi je da bi voleo da dođe u Milan – rekao je Alegri televiziji Skaj.
Ibrahimović je u Barselonu došao prošlog leta iz drugog velikog milanskog kluba Intera. Postigao je 21 gol za Barsu, ali nije uspeo da sasvim opravda očekivanja stručnog štaba.
Zadatak mu neće biti lak ni u Milanu, pošto će se za mesto u timu boriti sa Alesandrom Patom, Ronaldinjom, Markom Borijelom, 37-godišnjim veteranom Filipom Inzagijem i Klas-Janom Huntelarom. Alegrija, ipak, ne brine prevelika konkurencija.
-Ibrahimović je šampion, a što više šampiona imate u timu to je lakše pobeđivati. Imaćemo jedan od najboljih napada u Evropi – istakao je Alegri.
Prethodno je Ibrahimović igrao i za Juventus i Ajaks, dok je karijeru počeo u rodnom gradu Malmeu.
Povezana vest:  Blan dobija novi ugovor u Parizu