mainz_volfsburg_28_08_2010Stiv MekKlaren: U karijeri nikad nisam doživeo ništa slično

 

Izgubili su fudbaleri Volfsburga i drugu ovosezonsku utakmicu u Bundesligi. Na svom stadionu pali su od Majnca 4:3 iako su vodili 3:0.

Sva su tri gola fudbaleri engleskog trenera Stiva MekKlarena dali do 30. minuta. Gosti su do kraja poluvremena uspeli da smanje na 3:1, a u drugom su sasvim preokrenuli utakmicu protiv kluba koji je ove sezone u Nemačkoj uložio najviše od svih bundesligaša u pojačanja.

Povezana vest:  Denis Bergkamp pomoćni trener Ajaksa

-Ovo je vrlo teško objasniti. Nikad mi se u karijeri nije dogodilo nešto slično: ni u igračkoj, ni u trenerskoj. Imali smo 3:0 i sve pod kontrolom. Ekipa je tada odjednom prestala da igra fudbal. Na poluvremenu sam rekao igračima da moramo da nastavimo da igramo kao da počinjemo utakmicu. Ali, Majnc se u nastavku razigrao. Pokazali smo dva lica. U drugom smo poluvremenu skroz izgubili kontrolu. Ostali smo bez samopouzdanja – žalio se nakon utakmice šokirani MekKlaren, bivši engleski selektor, koji je u Volfsburg doveden nakon dve uspešne sezone u holadnskom Tventeu.

Povezana vest:  NOVI SELEKTOR NA KLUPI CRNE GORE, Brnović: Verujem u plasman na EURO!

-Kao ekipa još nismo izrasli. Moramo nastaviti žestoko da radimo. Moramo se bolje braniti i mentalno pokazivati veću postojanost. Ovaj poraz moramo smesta da zaboravimo. Videli smo danas da Džeko i Dijego u koprodukciji mogu da drmaju Bundesligom. Ali, moramo se bolje braniti – naglasio je još jednom MekKlaren.