milan_jovanovic_gol_vs_nemackaKVALIFIKACIJE ZA EP 2012

Jovanović: Ponovićemo uspeh iz prošlih kvalifikacija

 

Fudbalski reprezentativac Srbije Milan Jovanović izjavio je danas da je veliki optimista uoči prve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Farskim Ostrvima. Srbija će u petak u 19.00 igrati u gostima sa Farskim Ostrvima, prvi meč kvalifikacija za EP 2012. godine.

-Svi igrači su odlično raspoloženi i to su pokazali na prošla dva treninga od kada smo se okupili u Kovilovu. Mislim da smo na dobrom putu da ponovimo uspeh iz prošlih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Mandžukić: Song me je namerno udario

On je dodao da „danas nema lakih protivnika“, ali da neće biti problema ako njegova ekipa bude imala dobar pristup u narednoj utakmici.

-Iza nas je buran period u koji smo mi igrači bili indirektno uvučeni. Sada je atmosfera kao na početku kvalifikacija za SP i to u meni budi optimizam da ćemo napraviti odličan rezultat“, rekao je Jovanović.

Fudbaler Srbije Miloš Krasić istakao je da počinje novi ciklus kvalifikacija i da se raduje što je u ekipi dobra atmosfera.

Povezana vest:  Nastavlja se Superliga: Zvezda u Kruševcu, Partizan-Metalac

-Raspoloženje je fantastično. Moramo, ipak, biti oprezni. Imamo kvalitet i treba da igramo ofanzivno – rekao je Krasić.

Prema njegovim rečima, u meču sa Farskim Ostrvima nema razloga za strah.

Na pitanje kako mu je u novom klubu – italijanskom Juventusu, on je odgovori:

-Oseća se težina velikog kluba. Saigrači su me lepo prihvatili i mislim da je potrebno vreme da se uklopim u njihov sistem.

Pomoćni trener reprezentacije Srbije Rešad Kunovac očekuje da će fudbaleri Srbije igrati mnogo lakše sa Farskim Ostrvima nego prošle godine.

Povezana vest:  Profesionalni ugovori za omladince Crvene zvezde

-Oni nisu menjali ni ekipu, ni trenera. Odlično ih poznajemo. Prošle godine smo imali nekoliko grešaka, koje ćemo na treninzima pokušati da ispravimo. Ući ćemo u utakmicu mnogo pametnije i opreznije – rekao je Kunovac.

On je dodao da je Zoran Tošić sinoć imao visoku temperaturu i trenutno nije sigurno da li će sa ekipom putovati na naredni meč. Reprezentacija Srbije sutra putuje na Farska Ostrva.