VillaSportski dnevnik Marca: Barselona će biti ispred Reala

 

Madridski sportski dnevnik Marca obavila je istraživanje na startu nove fudbalske sezone u Primeri, s pitanjima o novom šampionu, najboljem strelcu i treneru.

Naravno, kada je u pitanju novi prvak glavnina glasova je išla u smeru Barselone (braniocu naslova) i madridskog Reala (aktuelnog šampiona), pa je tako 95 posto ispitanih dalo svoj glas jednom od dva najveća giganta špansko fudbala.
Ipak, Barselona nešto bolje stoji od Reala, pa je dobila 48,8 posto glasova naspram Realovih 45,8 posto. Šanse ostalih klubova su u pravom smislu reči simbolične: dva posto glasača veruje madridskom Atletiku, 1,6 posto Valensiji, a 0,7 posto Sevilji.
Real Madrid je dobio jednu borbu, a to je ona ko ima najboljeg trenera. Žoze Murinjo je na prvom mestu sa 48,8 posto glasova, te je slavio priličnu pobedu u odnosu na Pepa Guardiolu, trenera Barselone, koji je skupio 38,5 posto glasova. Na trećem je mestu trener Atletiko Madrida Kvike Sančez Flores sa 5,8 posto glasova.
Novi najbolji strelac lige će biti pojačanje Barselone David Vilja. Tako barem kažu oni koji su sudelovali u anketi, a Vilji se priklonilo njih 37 posto. Sledi Lionel Mesi (20,7 posto), pa dva igrača Reala Gonzalo Iguain (20 posto) i Kristijano Ronaldo (17,3 posto). Tek je na petom mestu zvijezda Atletika, Urugvajac Diego Forlan (samo četiri posto glasova). 

Povezana vest:  Stojanović: Jak vetar pomalo uticao na igrače obe ekipe

Istraživanje Marce za sezonu u Primeri:

Novi prvak

1. Barcslona 48.8%
2. Real Madrid 45.8%
3. Atletiko Madrid 2%

Najbolji trener

1. Žoze Murinjo (Real) 48,8%
2. Žozep Guardiola (Barselona) 38,5%
3. Kvike Sančez Flores (Atletiko) 5,8%

Najbolji strelac

1. David Vilja (Barselona) 37%
2. Lionel Mesi (Barcelona) 20,7%
3. Gonzalo Iguain (Real) 20%

Povezana vest:  Meksikanci prvi finalisti olimpijskog fudbalskog turnira