ivan_obradovic_trening_jhnKVALIFIKACIJE ZA EP 2012

Ivan Obradović i Miloš Ninković optimisti

 

Ivan Obradović prihvata ulogu favorita uoči utakmice protiv Farskih Ostrva u Toršavnu (petak, 3. septembar, 19.00 po srednjeevropsko vremenu), ali i hvali rivala koji je na žrebu za kvalifikacije stgao iz poslednjeg slabijeg šešira.

– Svaka reprezentacija koja gostuje na Farskim ostrvima mora da priohvati ulogu favorita pre utakmice. Međutim, kad se pogleda statistika Farana posldnjih godina, vidi se da su čvrst tim, da teško primaju golove. Postali su i na strani neugodni, a posebno kao domaćini mogu da naprave probleme. Mi smo na vreme počeli sa analizom, oseća se „borbena gotovost“ koja prati svaki meč i logično je da verujem u pobedu na startu kvalifikacija. Videli smo da su u avgustu, u Estoniji, imali vostvo tokom čitave utakmice i da su ga na greške i neiskustvo ispustli u samom finišu meča. To nam je dodatna opomena – smatra Ivan Obradović.

Povezana vest:  Van Persi: Nisam zadovoljan, mogu da budem još bolji

Miloš Ninković je hladan talas koji je pogodio Srbiju uoči puta na Farska ostrva ocenio kao pozitivnu okolnost jer je ekipa imala dva dana za aklimatizaciju.

– To nam je u svakom slučaju dobro došlo. Moram da kažem i pred utakmicu protiv Farana da će nam sigurno biti teško jer u fudbalu, zaista, više nema lakih utakmica. Nažalost, ni pred ovu ne smemo da ubeležimo tri boda unapred iako su mnogi navijači to uradili. Prosto, nisu to više Farska Ostrva od pre pet, šest, sedam godina pa da je samo pitanje koliko golova ćeš im dati. S druge strane, logično je da sam optimist jer verujem u naš kvalitet. Mondijal smo ostavili iza nas, okrenuli se budućnosti, iako vidim da ima još dosta medija u Srbiji koji su „ostali“ u Africi. Mi idemo dalje i nadam se uspešnom završetku kvalifikacija – rekao je vezista kijevskog Dinama po dolasku u Toršavn.

Povezana vest:  Totenhem pobedio Arsenal posle dva gola zaostatk