karim_benzemaKarim Benzema: Spreman sam za žestoku borbu u Sarajevu

 

Jedan od derbija 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine biće sigurno utakmica u Sarajevu, gde se sastaju selekcije BIH i Francuske.

Žestoka kriza i dalje ne odlazi iz francuske svlačionice. Nakon potpunog debakla na Svetskom prvenstvu krenuli su loše i u kvalifikacijama za EURO 2012. godine. Na Stade de Franceu su u 1. kolu poraženi od Belorusije s 1:0.

Povezana vest:  Pretučen predsednik Zajednice superligaša

Sada im sledi daleko teža utakmica, gostovanje u Sarajevu kod najvećeg konkurenta za prvo mesto, Bosne i Hercegovine.

-Spreman sam za veliku borbu u Sarajevu. Situacija nam nije lepa, ali znam da Francuska ima veliki broj kvalitetnih igrača i da možemo da budemo dobri. Samo treba otrgnuti gubitnički mentalitet od sebe, moramo da zakoračimo prema napred – rekao je Karim Benzema.

Povezana vest:  Rezultati prvog kola Lige Evropa

Napadača Real Madrida nije bilo na SP-u u Domenekovom timu, ali novi selektor Loran Blan ga je vratio u reprezentaciju. Protiv Belorusije, pak, nije igrao zbog povrede gležnja, ali je sada kaže sasvim spreman.

-Imao sam lošu prošlu sezonu. Nisam bio u formi, prespavao sam je. Ali, nova sezona je probudila novu veliku motivaciju i za Real i za reprezentaciju. Krećem od utakmice u Sarajevu i biće dobro – optimistično najavljuje Benzema

Povezana vest:  Milan u finišu do pobede protiv Krotonea