arsene-wengerArsen Venger Fergusonu: Moje poštovanje Ser Aleks!

 

Francuski menadžer londonskog Arsenala Arsene Venger divi se svom velikom rivalu Aleksu Fergusonu iz Mančester Junajteda, koji će u subotu odraditi svoju 700. utakmicu u engleskom prvenstvu.

Ferguson je 1986. godine stigao iz Aberdeena u Mančester Junajted, a Venger je 10 godina kasnije preuzeo vođenje Arsenala. Njih dvojica vodili su mnoge bitke za osvajanje trofeja sa svojim klubovima, a odnos dvojice najdugovečnijih trenera u Premiershipu dugo vremena je bio sve samo ne srdačan i topao.

Povezana vest:  Mančester junajted želi Stevanovića

Ali, s godinama su “stari majstori“ počeli sve više da uvažavaju i respektuju onoga drugog, što potvrđuju i Vengerove reči uoči subotnje utakmice na Goodison Parku između Evertona i Mančester Junajteda, u kojoj će Aleks Ferguson proslaviti jubilej koji će biti jako teško nadmašiti.

-To se zove posvećenost poslu. U pitanju je fantastično ostvarenje! Ser Aleks zaslužuje sav respekt i silno uvažavanje za takvu konzistentnost na vrhunskom nivou. Za to morate da imate posebne kvalitete i da budete potpuno posvećeni trenerskom poslu – kaže Venger, koji je sam odradio 527 utakmica u Premiershipu.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Kambiaso: Bili smo sjajni, nema smisla da pričamo koga želimo u polufinalu

-Budite sigurni, to znači 700 neprospavanih noći pre utakmice i još mnogo njih u večeri nakon utakmice – dodao je Venger.