Vera_Zvonareva_polufinaleWTA US OPEN 2010

 

Zvonarjeva prva finalistkinja

 

Ruskinja Vera Zvonarjeva, osma teniserka na svetu, prva se plasirala u finale US Opena, poslednjeg Grand Slam turnira koji se igra u Nju Jorku.

Sa 6-4, 6-3 je Zvonarjeva je pobedila prvu nositeljiku US Opena, Karolinu Voznijacki, koja tako nije uspela da reprizirati prošlogodišnji uspeh. Podsetimo da je Voznijacki 2009. igrala finale i bila u njemu poražena od Kim Klajsters.

Povezana vest:  Jankovićeva sigurna u prvom kolu čelindžera u Nančangu

Baš bi protiv Klajsters mogla Zvonarjeva da igrati finale, naravno, ukoliko Belgijanka u svom polufinalnom meču pobedi Amerikanku Venus Viliams.

Zvonarjeva je u meču protiv Vozniacki, koji je trajao nešto manje od jednog i pol sata, uspela ono što nikome nije u Nju Jorku. Probila je odbranu Dankinje pametnom igrom. Nekada je napadala, nekada je miksala igru, ali je uspela da rastrči i izmori suparnicu, a pritom nije izgubila ništa na svojoj preciznosti i ubojitosti.

Povezana vest:  Đoković u grupi sa Federerom na Mastersu u Londonu

U prvom je setu odluku doneo jedan break, a i početkom drugog seta je Zvonarjeva napravila korak napred. Oduzela je servis suparnice za 2-1. Voznijacki se vratila u idućem gemu brejkom, ali je opet odmah posle toga prosula svoj servis i povratka joj više nije bilo.

Zvonarjeva je imala čak deset brejk lopti, te je iskoristila četiri. Uspešno je igrala nakon svog prvog servisa, a suparnički stiskala u svakom trenutku.

Povezana vest:  Tiparević pod istragom za nameštanje mečeva, a Troicki sumnjiv

Nastavak je ovo odličnih igara Zvonarjeve na Grand Slam turnirima. U Vimbledonu je ove godine također igrala finale, a put do pehara joj nije dopustila prva igračica sveta Serena Viliams.