rafael_nadal_bekhend_1vimbldon

IZ SETA U SET – FINALE VIMBLDONA, ĐOKOVIĆ – NADAL

Nadal se vraća – 2:1 !!!

 

Čini se da Novak ne može da izgubi ovaj meč. Igra kao mašina I čini se da mu Rafa ne može ništa. Idemo u četvrti set…

0:1 (G:30) Novak je malo opuštenije ušao u treći set, dok Nadal servira nešto bolje. Ipak, retern Novaka sjajno služi tako da Španac ima problema kod drugog servisa. Publika uz Nadala jel žele da gledaju duži meč.

Povezana vest:  VIMBLDON 2013, Đoković: Igra je tu, polako hvatam ritam

0:2 (G:30) BREJK!!!   Novak gubi dva uvodna poena ali se onda prenuo iz mini krize. Servira kao “sa kruške” a leti po terenu od samopouzdanja…Ipak,  Nadal sve sigurniji i dolazi do prve brejk lopte…  Koristi i uzima gem našem teniseru.

0:3 (G:0) Fantastični servisi Nadala muče Đokovića koji nije uzeo ni poen u trećem gemu trećeg seta. Izgleda da je Nole u krizi.Čini se da se opustio i da se slabije kreće…

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, Lajović umesto Troickog

1:3(G:15) Posle jednog poklon poena ponovo je Novak onaj stari.Pravi mini seriju od četiri poena i pokazuje da se nije uspavao. Fantastičnim poenom diže publiku na noge…

1:4 (G:15) Razigrao se Rafa. Servira jako sigurno, tako da Nole nije ni blizu brejka . Čini se da je Đoković u grču i da je ušla neka nesigurnost kod udaraca.

Povezana vest:  DAVIS CUP, HRVATSKA – SRBIJA, Srbija povela protiv Hrvatske - 2:1

1:5 (G:40) Nadal igra trenutno znatno bole bolje. Novaka ne sluša lopta. Ima problema I sa servisom a u dužoj razmeni greši. Španac ima dve brejk lopte(40:15) ali Novak uspeva da dođe do izjednačenja.  Ipak Nadal koristi novu brejk loptu, a Nole beleži prvu duplu servis grešku.

1:6 (G: 0) Rafa lagano osvaja šesti gem u trećem servisu. Novak mu lagano prepušta ovaj gem I već je u četvrtom setu.