sportage_kiaKia Sportage već na drumovima u Srbiji

 

Zahvaljujući ovlašćenom zastupniku KIA vozila u Srbiji, firmi „KIA AUTO“ d.o.o. Beograd, kupci u Srbiji među prvima u Evropi imaju priliku da kupe i voze novi Kijin adut u klasi SUV vozila – model Sportage.

Ovaj izuzetno atraktivan i tražen model je pre nekoliko dana stigao u Srbiju, a kupcima koji su svoje primerke rezervisali i platili tokom prošlog meseca, uručeni su ključevi i oni sa vidnim oduševljenjem sada već uživaju u svom novom „mezimcu“.

Kompanija „KIA AUTO“ d.o.o. Beograd, kao članica KIA MOTORS ADRIA GROUP iz Ljubljane, koja je podsetimo prošle godine dobila nagradu za najboljeg KIA distributera u jugoistočnoj Evropi, ovoga puta imala je privilegiju da među prvim evropskim zastupnicima dobije ovaj izuzetno traženi model za kojim već vlada ogromno interesovanje dok se liste čekanja u evropskim zemljama produžuju. Jedan deo kontigenta namenjenog Srbiji je već pristigao i isporučen je kupcima, dok se preostali deo vozila očekuje u narednih nekoliko dana.

Povezana vest:  Astra Enjoy limuzina sa bogatom opremom po neverovatnoj ceni od 12.677 evra

Podsetimo, prodaja novog Sportage-a u Srbiji počela je 1. avgusta kada su objavljeni i zvanični cenovnici i spiskovi opreme. Cena osnovnog modela sa 2,0 CVVT benzinskim motorom (163 KS) kreće od 18.990 evra sa carinom i PDV-om. Ipak, „osnovni“ paket opreme LX COOL ima tako bogat spisak opreme kakvom se ne mogu pohvaliti pojedini konkurenti čak i u luksuznijim paketima. Pomenućemo samo nekoliko stavki „osnovnog“ paketa:

Povezana vest:  Novi BMW X3 je Terenski automobil 2011. godine

ABS, EBD, ESC, BAS, TCS, VSM, HAC (Hill Assist Control), DBC (Downhill Brake Control), CBC (Cornering Brake Control), 6 vazdušnih jastuka, aktivni nasloni za glavu na prednjim sedištima, klima uređaj, električno pokretanje prednjih i zadnjih stakala, MDPS – servo upravljač podesiv po visini i dubini, kožom obloženi upravljač i ručica menjača, daljinsko centralno zaključavanje sa sklopivim ključem i sigurnosnim alarmom, putni računar, radio/CD/MP3 audio sistem sa 6 ugrađenih zvučnika, USB + AUX priključak za audio uređaj, Shift Indicator – indikator promene stepena prenosa, Kick-Down – sistem pedale gasa, podna konzola sa pregradom i naslonom za ruku napred, 16″ aluminijumski naplatci, električno podesiva i grejana spoljna ogledala u boji karoserije, ručice vrata u boji karoserije, LED izgled zadnjih svetala…

Povezana vest:  Upoznajte BMW 116d

Pored benzinca u ponudi je i 2,0 CRDi dizel motor sa 136 KS i fantastičnih 320 Nm obrtnog momenta. Ovaj dizelaš startuje sa cenom već od 21.990 evra sa carinom i PDV-om.

Kao i na svim ostalim modelima KIA MOTORS-a i u Srbiji na Sportage-u važi jedinstvena sedmogodišnja garancija na kompletno vozilo. Kao što je već poznato, u pitanju je puna fabrička garancija koja je besplatna i u potpunosti prenosiva na sve buduće vlasnike vozila.