aleksandar_krstic_kzn_2010_2Kristić i Koroman pred sutrašnji susret s BSK-om
Crvenu zvezdu očekuje utakmica sa BSK-om iz Borče, ekipom koja je u prethodna tri kola zabeležila 2 nerešena rezultata i jedan poraz. Utakmica se igra u nedelju 12. septembra u 16,30 na Omladinskom stadionu na Karaburmi.
Ako se vratimo samo 3 meseca unazad setićemo se poraza na Marakani od 3:1, a prošle godine na Karaburmi bilo je 1:0 za nas, jedna tesna pobeda.
– Očekuje nas jedna teška utakmica, ja nikada u svojoj karijeri nisam igrao protiv BSK Borče – kaže Ognjen Koroman i dodaje – Pratio sam prošle sezone obe utakmice. Na Karaburmi smo igrali možda malo slabije ali pobedili smo 1:0, a ovde smo igubili 3:1. Mislim da nam  je sledeća utakmica protiv BSK-a obaveza više da pobedimo i da se revanširamo za tu lošu igru i za poraz.
Zvezda mora svaku utakmicu da igra na pobedu. Koliko je to psihološko opterećenje za ekipu koja još uvek nije u pravoj formi – bilo je pitanje za Aleksandra Kristića.
– Ja sam rekao već par puta da u Crvenoj zvezdi taj imperativ postoji oduvek i da su igrači navikli na to, tako da mislim da to ne sme da predstavlja veliki problem pred ovu utakmicu posebno – kaže Kristić.
Ekipe na stadionu Zvezde se brane, za razliku od utakmica na strani.
– Mislim da ekipe u našoj ligi igraju slično i kod kuće i na strani protiv Crvene zvezde, tako da tu nema nekih velikih razlika, igraju defanzivnije protiv Crvene zvezde. Naravno sve ekipe su maksimalno motivisane, pružaju 150% svojih mogućnosti a mi moramo u svakoj utakmici da pružimo 100% da bismo pobedili. Što se tiče napadača, napada ceo tim, ne možemo to da svalimo na jednog ili dva igrača. Znači, igramo napadački, imamo napadački orijentisane igrače, i mislim da svi zajedno možemo da dođemo do golova i do pobede – rekao je Kristić.
Od Ognjena Koromana se očekuje da iskustvom i znanjem bude nosilac igre Crvene zvede.
– Prošla su tri kola. Od ta tri kola ja dva nisam igrao, jer nisam bio zdravstveno sposoban da igram. Ne tražim alibi, ali to je otežavajuća okolnost za mene. Sigurno da ću u narednom periodu da opravdam očekivanja šefa stručnog štaba i ljudi koji su me doveli, i da ću pružiti bolje partije i da ću biti jedan od nosilaca ove Zvezde kao što sam bio u jednom periodu iza sebe. Mislim da je šef struke zadovoljan mojim radom za ove dve nedelje, i da ću sutra opravdati očekivanja kako njegova, tako i svih navijača koji dođu na Karaburmu.
Karte za utakmicu BSK – Crvena zvezda prodavale su se odlično u subotu na Marakani po ceni 300 dinara – sever i 400 dinara – zapad. Očekuje se nekoliko hiljada “Delija” a karte će se prodavati i na dan utakmice na Omladinskom stadionu.
PHOTO: ataimages.rs
Povezana vest:  Nikolić abolirao Dragana Džajića