italija_logoITALIJANSKA LIGA

Kjevo nastavlja sa pobedama, remi Juventusa

 

Fudbaleri Kjeva pobedili su danas Đenovu sa 3:1, u utakmici drugog kola Serije A i preuzeli prvo mesto na tabeli, dok su Juventus i Sampdorija odigrali nerešeno 3:3. Domaća Đenova povela je u sedmom minutu preko Matije Destoa, a u poslednjem minutu prvog dela izjednačio je Davide Moskardeli. Vođstvo gostima doneo je Mišele Markolini u 56. minutu, a pobedu je potvrdio Serđo Pelisijer u 74. minutu.

Povezana vest:  Sedorf: Negovaću napadački stil igre

Fudbaleri Kjeva zadržali su maksimalni učinak u prvenstvu sa šest bodova iz dve utakmice, dok je Đenova na 12. mestu sa tri boda. Fudbaleri Juventusa i Sampdorije odigrali su u Torinu bez pobednika 3:3. Poveli su gosti iz Đenove golom Nikole Pocija u 36. minutu, a sedam minuta kanije izjednačio je Klaudio Markizio.

Prvo vođstvo na utakmici crno-belima doneo je Simone Pepe u 50. minutu, a izjednačio je italijanski reprezentativac Antonio Kasano u 64. minutu. Novu prednost Juventus je stekao golom Fabija Kvaljarele u 67. a pet minuta kasnije konačan rezultat postavio je Poci, svojim drugim golom na meču.

Povezana vest:  Marković: Jagodina će iznenaditi u kvalifikacijama za LE

Sampdorija je ovim bodom ostala u vrhu tabele sa četiri boda, dok je Juventus, u čijem sastavu je do 78. minuta bio reprezentativac Srbije Miloš Krasić, na 15. mestu sa jednim bodom.

Leče je na svom terenu pobedio Fiorentinu sa 1:0 golom Davida Di Mikelea u sedmom minutu i ostvario prvu pobedu u prvenstvu. Fiorentina, koju trenira srpski trener Siniša Mihajlović, nalazi se na 17. mestu sa jednim bodom.

Povezana vest:  Mihajlovićev Torino bolji od Rome

Breša je do prve pobede u prvenstvu došla trijumfom nad Palermom od 3:2, Katanija je prva ovosezonska tri boda osvojila protiv Parme pobedom od 2:1, dok je Lacio bio ubedljiv protiv Bolonje sa 3:1. Večeras od 20.45 igraju Napoli i Bari.