KALUDJEROVIC_CZ_JAGJELEN SUPERLIGA SRBIJE

Pobede Zvezde i OFK Beograda

 

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Beogradu BSK sa 3:1 i zadržali priključak na tabeli za vodećim ekipama, dok je OFK Beograd pobedio Hajduk iz Kule sa 2:1, u utakmicama četvrtog kola Super lige Srbije. Crvena zvezda je do treće prvenstvene pobede došla zahvaljujući dvostrukom strelcu Milošu Trifunoviću, koji je protivničku mrežu pogađao u 18. i 58. minutu. Gol za crveno-bele postigao je i kapiten BSK-a Aleksandar Radunović, koji je u 89. minutu zatresao sopstvenu mrežu.

Jedini gol za domaći BSK postigao je Zoran Knežević u 69. minutu. Crveno-beli su sada treći na tabeli sa 10 bodova, koliko ima i drugoplasirana Vojvodina, a dva boda više ima aktuelni šampion Partizan.

Povezana vest:  Žoao Mario: Spremni smo za veliku bitku sa Srbijom

Zvezda je od početka meča napadala, ali nije uspela da napravi ozbiljniju šansu. Pokušavali su Savio, Pavle Ninkov i Ognjen Koroman, ali nisu bili precizni.

Izabranici Aleksandra Kristića poveli su u 41. minutu kada je Isah snažno šutirao sa 20-ak metara i pogodio stativu, nakon čega se lopta odbila do Trifunovića, koji je bez problema zatresao mrežu.

U 55. minutu Andrija Kaluđerović postigao je drugi gol za Zvezdu, ali je sudija poništio pogodak zbog ofsajda. Tri minuta kasnije crveno-beli su stekli dva gola prednosti. Posle prodora Kaluđerović je iskosa sa leve strane centrirao do Trifunovića, koji je lako postigao drugi gol na meču.

Povezana vest:  Spisak reprezentacije Srbije za početak Lige nacija

BSK je nakon toga zaigrao angažovanije i smanjio preko Zorana Kneževića u 69. minutu, a konačan rezultat postavio je kapiten borčanske ekipe Radunović, koji je u 89. minutu savladao svog golmana pokušavajući da interveniše posle šuta Marka Vešovića.

U sledećem kolu Zvezda na svom terenu igra protiv Javora, dok će BSK igrati u Jagodini.

Fudbaleri OFK Beograda pobedili su na gostovanju Hajduk iz Kule sa 2:1 golovima dvostrukog strelca Jovana Radojevića, koji je mrežu pogađao u 18. i 58. minutu. Jedini strelac u domaćem timu bio je Aleksandar Petrović u 38. minutu.

Povezana vest:  Zebina se izvinio navijačima

Sledeće nedelje OFK igra na Omladinskom stadionu protiv Inđije, dok će Hajduk igrati protiv Rada.

Sigurne pobede u četvrtom kolu Super lige u subotu su ostvarili Partizan nad Radom (3:0) i Vojvodina nad Čukaričkim (2:0). Pobedu je ostvario i Spartak nad Metalcem (1:0), dok su utakmice Javor – Smederevo i Sloboda Sevojno – Borac završene bez golova.