Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ivanjički Javor sa 3:0 u poslednjoj utakmici 26. kola Super lige Srbije.

Golove za Zvezdu postigli su Gejlor Kanga u 30, Srđan Plavšić u 47. i Džon Ruis u 83. minutu. Meč je odigran pred oko 4.500 gledalaca na stadionu „Rajko Mitić“.

Zvezda je nakon večerašnje pobede ponovo stekla šest bodova prednosti nad Partizanom, koji je ranije danas pobedio Mladost sa 2:0. Zvezda sada ima 67 bodova, Partizan 61, a Javor je osmi sa 36.

Crvena zvezda u prvom delu utakmice u potpunosti je nadigrala goste iz Ivanjice koji su imali u tom periodu imali dva pokušaja iz daljine, ali je golman Crvene zvezde Filip Manojlović oba puta dobro intervenisao.

Povezana vest:  Žoze Murinjo: Hoću Švajnštajgera, Ozila i Kediru

Prvu priliku za Zvezdu propustio je Ričmond Boaći, koji je 13. minutu posle centaršuta Džona Ruisa s levog boka bio najviši u skoku, ali je njegov pokušaj glavom s pet metara zaustavio Vladan Đogatović.

Domaćin je pre vođstva imao nekoliko dobrih pokušaja s distance, ali su šutevi uglavnom završavali malo pored gola, da bi u 29. minutu mrežu Javora zatresao Kanga, koji je na oko 15 metara uhvatio volej pose centaršuta Dušana Anđelkovića i preciznim udarcem savladao Đogatovića.

Bek crveno-belih Marko Petković prošao je po desnoj strani u 40. minutu, utrčao u kazneni prostor i snažno šutirao pod prečku, ali je Đogatović dobro intervenisao i izbacio loptu u korner.

Povezana vest:  Navijači Legije organizovali piknik za vreme utakmice

Na samom početku drugog poluvremena Zvezda je duplirala prednost, posle odlične kombinacije po desnoj strani. Petković je uposlio Plavšića, koji je iz prve šutirao s oko pet metara i savladao Đogatovića.

Ekipa Miodraga Božovića nije se zaustavila posle drugog gola, nego je stekla još veću kontrolu utakmice i nastavila je da napada.

Sjajnu priliku za treći gol Zvezda je propustila u 59. minutu. Boaći je kroz odbranu Javora proigrao Ruisa koji je ostao sam ispred Đogatovića, ali šutirao je pravo u golmana gostujuće ekipe.

Nekoliko minuta kasnije crveno-beli imali su još jednu priliku, ali ovaj put Boaći je sa oko 15 metara levo iskosa pogodio stativu.

Povezana vest:  Bez golova u derbiju Madrida

U 82. minutu Zvezda je još jednom pogodila okvir gola. Posle kornera Milijaša s desne strane, Aleksandar Luković bio je najviši u skoku na prvoj stativi, ali njegov pokušaj glavom pogodio je prečku, posle koje je Petković šutirao visoko preko gola.

Samo minut kasnije Zvezda je stigla do trećeg gola. Ruis je prihvatio loptu na levom boku kaznenog prostora i sjajnim udarcem u dalji ugao treći put zatresao mrežu Javora.

Do kraja susreta Zvezda je imala inicijativu, ali nije uspela da dođe do još jednog gola.