ivica_ilijev_sut_vs_helsinkiLIGA ŠAMPIONA, GRUPA H

Iliev: Jedva čekam da počne takmičenje

 

Napadač Partizana Ivica Iliev rekao je danas da sa nestrpljenjem očekuje početak takmičenja u Ligi šampiona i poželeo da se crno-beli što duže zadrže u društvu najboljih evropskih fudbalskih klubova.

-Ne mogu da dočekam početak! Nadam se da će se takmičenje za nas završiti što kasnije. Svaki igrač je željan dokazivanja i igre sa vrhunskim ekipama na najvišem nivou. Pokušaćemo da prođemo dalje i ostvarimo bolji rezultat nego 2003. godine – rekao je Iliev novinarima u Skupštini Beograda.

Kao najveću razliku u odnosu na ekipu koja je pre sedam godina igrala u LŠ, Iliev je naveo veliki broj kvalitetnih igrača.

Povezana vest:  Siniša Mihajlović "meša" karte za meč sa Francuskom

-Ova ekipa poseduje odličan balans, jer imamo po dva dobra igrača na svakoj poziciji. Današnja generacija ima, što se kaže, i ram i sliku – naveo je fudbaler Partizana.

Iliev je kazao i da ne očekuje da Partizan prilagođava svoj sistem igre protivnicima.

-Naša igra se do sada dobro pokazala, videlo se da možemo da se suprotstavimo svima. Partizan ima kvalitet i u prošlosti je uvek igrao dobro protiv velikih klubova – izjavio je Iliev i dodao da se oporavio od povrede zbog koje je propustio poslednji prvenstveni duel protiv Rada.

Povezana vest:  U četvrtak žreb za šesnestinu finala Kupa Srbije

Fudbaler sredine terena Partizana Radosav Petrović najavio je da će crno-beli pokušati da se revanširaju Šahtjoru za poraz u Donjecku u Ligi Evrope od prošle sezone.

-Verujem da će taj poraz od 4:1 biti dobar motiv, a verujem da će nam proraditi i inat. Ne bi trebalo zaboraviti ni da smo mi prošle godine zabeležili i pobedu protiv Ukrajinaca u Beogradu. Današnji fudbal je takav da svako sa svakim može da igra – rekao je Petrović.

Reprezentativac Srbije istakao je da je igranje u Ligi šampiona veliki motiv za sve fudbalere.

-Ovo je ono zbog čega se fudbal igra i gleda. Svi mi, fudbaleri, ljudi u klubu i navijači, trebalo bi da uživamo u Ligi šampiona – kazao je on.

Povezana vest:  Panuči završava karijeru

Petrović je dodao i da bi eventualno neigranje kapitena Mladena Krstajića bilo veliki udarac za ekipu.

-Krle je veliki profesionalac i veliki gospodin. Svi bi trebalo da se ugledamo na njega. Protiv Rada je igrao sa polomljenim nosom. Ne treba uopšte pričati koliko nam on znači – zaključio je Petrović.

Utakmica prvog kola Grupe H Lige šampiona Šahtjor-Partizan igra se u sredu u Donjecku od 20.45. U drugom meču ove grupe sastaju se Arsenal i Braga.