ofk-zvezda 27Trijumf Zvezde na Karaburmi, Jagodina slavila u Ivanjici

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas na gostovanju OFK Beograda sa 2:1 (1:0), u utakmici 14. kola Superlige Srbije.
Zvezda je četvrtom uzastopnom pobedom nastavila šampionsku trku sa Partizanom, koji od 15 sati dočekuje subotički Spartak pred praznim tribinama na stadionu u Humskoj.
Izabranici Slaviše Stojanovića poveli su u 43. minutu devetim golom u šampionatu Dragana Mrđe, kome nije bilo teško da iskoristi asistenciju Nikole Mijailovića.
Romantičari su u drugom poluvremenu zaigrali bolje i pogotkom Aleksandra Čavrića došli do izjednačenja, a važnu pobedu Zvezdi doneo je Miloš Ninković pogotkom iz jedanaesterca u 81. minutu.
Prethodno je štoper OFK Beograda Vasiljević vukao za dres Mrđu u svom kaznenom prostoru što je sudiji Milanu Jeremiću bilo dovoljno da pokaže na najstrožu kaznu.
Utakmica je u prvom poluvremenu na nekoliko minuta bila prekinuta zbog uvredljivog transparenta gostujućih navijača na račun predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.
Delije su u 20. minutu razvile transparent „Ne TOLErišemo više“, uz sliku fudbalskih sudija sa puškama u rukama i fantomkama na glavama.
Jagodina je minimalnim rezultatom pobedila Javor u Ivanjici i potvrdila da se nalazi u dobroj formi. Jedini gol na meču postigao je Aleksandar Pešić u 85. minutu.
Važne bodove za beg iz donjeg dela tabele osvojio je Radnički koji je u Kragujevcu savladao ove sezone odlični Novi Pazar.
Mrežu gostiju načeo je Spalević iz penala u 17. minutu, a konačan rezultata postigao je Tintor u 34. minutu.
Rezultati i strelci 14. kola Superlige:
Radnički Kragujevac – Novi Pazar 2:0 (Spalević 17. penal, Tintor 34)
OFK Beograd – Crvena zvezda 1:2 (Čavrić 55 – Mrđa 44, Ninković 81. penal)
Javor – Jagodina 0:1 (Pešić 85)
Partizan – Spartak (15)
Radnički Niš – Čukarički (15)
Sloboda – Donji Srem (16.30)
Vojvodina – Napredak (16.30)
Sutra:
Rad – Voždovac (13)
TABELA: Crvena zvezda 29, Partizan 27, Jagodina 24, Čukarički 22, Radnički Niš 21, Novi Pazar 21, Spartak 20, itd.

Povezana vest:  Liverpul pregazio ekipu Fulama