karlo_anceloti_11LIGA ŠAMPIONA

Grupa F: Zahuktali Čelsi u Slovačkoj

 

Fudbaleri Čelsija sutra će na gostovanju kod Žiline u prvom kolu Lige šampiona pokušati da odlične igre iz engleskog prvenstva prenesu i na evropsku scenu. Čelsi je pobedio u prve četiri utakmice Premijer lige Engleske i to tako što je postigao čak 17 golova, a primio samo jedan.

-Prošle godine smo ispali rano (u osmini finala). Sada želimo da uradimo više – kazao je trener Čelsija Karlo Ančeloti koji neće moći da računa na prvog napadača Didijea Drogbu, suspendovanog zbog parnih kartona iz prošle sezone.

Povezana vest:  Arsenal pobedio Lester golom Velbeka u nadoknadi vremena

Izostaće i vezista Frenk Lampard i bekovi Ešli Kol i Žoze Bosingva, ali she se u poslednju liniju vratiti kapiten Džon Teri koji se oporavio od povrede zadnje lože.

-Žozeu treba još vremena. Treba i Frenku, ali on će verovatno igrati već od vikenda – naveo je Ančeloti i dodao da je Ešliju Kolu potreban odmor.

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGU EVROPE, Partizan odigrao protiv Šamroka nerešeno 1:1

Žilina će, međutim, imati veliki motiv da pokvari dan Čelsiju, pošto će joj utakmica sa timom iz Londona biti debitantska u Ligi šampiona.

-Čelsi je izuzetno težak protivnik, ali u fudbalu je sve moguće. Svi se radujemo susretu. Biće to sjajno iskustvo za nas i borićemo se za pobedu. Bićemo hrabri. Ne možemo da razmišljamo samo o odbrani. To bi bilo glupo – istakao je trener Pavel Hapal, koji je kao igrač Sparte iz Praga bio učešnik Lige šampiona.

Povezana vest:  Trećeligaš Pašing osvojio trofej Kupa Austrije

Žilina je u osam dosadašnjih kola u prvenstvu Slovačke ostvarila četiri pobede, uz četiri remija. Jedina je za sada bez poraza.

Drugu utakmicu Grupe F u Marseju će igrati Olimpik i Spartak iz Moskve.